0
Fish and chips, spicy tartarsauce og tomatsalat med blommer

Fish and chips, spicy tartarsauce og tomatsalat med blommer

Louisa Lorang
Opskriften er udviklet af:
LynKassen by Louisa Lorang
Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Efterår, Sommer
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Fiskeretter
Brugerbedømmelser:

Introduktion:

En ægte klassiker, der bare ikke er til at stå for!

Har du tid, kan du med fordel ordne dine kartofler dagen før brug, og komme dem i koldt vand natten over.

Orker du ikke sådan en sprød, friteret fisk, kan du vende fisken i rugmel eller hvedemel, og stege den i olivenolie og smør. Også mega lækkert.

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med:

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

bagekartofler
1 min.
Fritter og dej

Tænd ovnen på 230 grader, gerne varmluft. 

Skær kartoflerne i slanke strimler, og skyl dem evt. grundigt i koldt vand. Dup dem tørre, og vend dem med olie og salt. 

Bred fritterne ud på bagepapir på en bageplade, og bag dem gyldne og gennemvarme i ovnen i ca. 30 min. 

Rør en dej af 1 dl hvedemel, 1/2 tsk. bagepulver og 1 dl øl eller vand pr. pers. Krydr dejen med salt, og sæt den på køl indtil brug. 

mørksejfilet uden skindforårsløgcreme fraiche 18%sriracha sauce
8 min.
Fisk og spicy tartarsauce

Snit forårsløg fint, og rør creme fraiche med salt, peber, forårsløg og sriracha sauce efter smag. 

Varm ca. 4-5 cm. olie op i en lille gryde eller dyb pande.

Skær fisken i 2-3 grove stykker pr. pers. Krydr dem med lidt salt, og vend dem i den kolde dej.

Steg 2-4 stykker fisk ad gangen i den varme olie i 5-7 min., til den er akkurat gennemtilberedt. Afdryp fisken på en rist.

Tomater på stilkrødløgbasilikumblommer
15 min.
Salat og anretning

Skær tomater og blommer i mundrette chunks, og snit rødløg i slanke både.

Vend det hele med olivenolie, salt, peber og basilikum, og smag til med en smule lys eddike.

Anret salaten på et fad. 

Servér fisk med fritter, salat og tartarsauce, og nyd straks. 

Bonusinfo

Kend din fisk: Mørksej 

GASTRONOMISK

Kødet på en mørksej har et svagt gråt-rosa skær. Det er magert, og har en lidt kraftigere og mere markant smag end lyssejen. Den er særligt god som stegt, grillet, paneret eller bagt, og kan som andre torskefisk koges og dampes, omend knap så udbredt til pochering eller kogning. Den egner sig til gengæld rigtigt godt til fiskefars. 

Den fiskes og spises hele året, men kvaliteten topper i 2. halvdel af året, fra juni til december.

SUNDHED

Mørksejen er en meget mager fisk og fedtprocenten er på beskedne 0,3 gram pr. 100 gram. Den har til gengæld et højt indhold af jod og kalium, hvor sidstnævnte ligger på ca. 440 mg/100 g. Den har et proteinindhold på ca. 19,3 g/100 gram.

Læs mere om mørksej her > KEND DIN FISK

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?