Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.
Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.
Skær fisken i mundrette, tykke skiver, og overfør dem til en skål.
Vend fisken med halvdelen af garam masalaen, lidt salt og 1/2 spsk. hvedemel pr. person.
Varm en pande op ved høj varme.
Steg fiskeskiverne i 1 spsk. olie pr. person i ca. 1 min. på to sider, indtil det får godt med farve. Fisken behøver ikke være gennemstegt.
Kom spelten i en gryde med rigeligt vand og et skud salt. Lad den koge stille og roligt under låg i ca. 20 min., til den er mør.
Hak rødløget i tynde strimler, og riv hvidløg og ingefær på den fine side af et rivejern.
Pluk korianderbladene af, og hak stilkene fint.
Kom ingefær, hvidløg, halvdelen af rødløget og resten af garam masalaen i en kasserolle sammen med 1 spsk. olie pr. person. Varm panden op ved middel varme under omrøring. Lad det simre, indtil hvidløgsduften aftager lidt.
Hæld flåede tomater og kokosmælken i retten, og lad den simre i 5 min. Kom den stegte fisk i kasserollen et par minutter før servering, og smag retten til med salt, peber og lidt sukker.
Fordel spelten i skåle, anret curryen henover, og top med koriander og frisk rødløg.
Kommentarer og forslag til opskriften