0
Fisk i karry med nudler, agurk, dild og peanuts

Fisk i karry med nudler, agurk, dild og peanuts

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
20 minutter
Opskriftstype:
Fiskeretter

Fremgangsmåde

Skjul tidslinje
nudler
1 min.
Nudler

Sæt en gryde vand med lidt salt over at koge til nudler, og kog nudlerne, til de er al dente. Smag dig frem.

lyssejfilet uden skindIndisk karrysovs
3 min.
Fisk

Kom den gule karrysovs i en stor skål. Skær fisken over i mundrette stykker, og vend dem i sovsen.

forårsløgagurkpeanuts
5 min.
Grøntsagerne

Skyl og skær agurk og forårsløg ud i strimler, og hak peanuts groft.

lyssejfilet uden skindIndisk karrysovs
8 min.
Fisk

Sæt en pande over et stort blus, og kom lidt olie på. Tag fiskestykkerne op af karrysovsen, og gem sovsen. Steg fisken i 1 minut på hver side, og vær forsigtig når du vender den. Tag fisken af panden. 

forårsløgIndisk karrysovslyssejfilet uden skind
11 min.
Forårsløg og kokosmælk

Tilsæt de skårne forårsløg til samme pande. Steg i 1 minut, og kom karrysovsen ved. Når den koger, skrues ned for blusset, så sovsen småsimrer. Kom fiskestykkerne i, og lad det hele stå og småsimre i yderligere 2 min.

Tjek, at fisken er gennemstegt, smag til med sukker og salt, og sluk for blusset.

20 min.
Anretning

Server straks som et samlesæt ved bordet, hvor hver især anretter med nudler i bunden af en tallerken, topper op med fisk, sauce fra fisken, agurk og peanuts.

Kommentarer og forslag til opskriften

Bonusinfo

EVOO står for Extra Virgin Olive Oil og er den højeste kvalitet inden for olivenolie. Den fremstilles udelukkende ved mekanisk, kold presning uden brug af varme eller kemikalier og har en meget lav syregrad. Det giver en ren, frugtig smag med noter af græs, artiskok, mandel eller peber – afhængigt af olivensort og høsttidspunkt. EVOO bruges traditionelt i Middelhavskøkkenet både rå og til madlavning og bidrager med sunde fedtsyrer og naturlige antioxidanter.

3 fun facts om EVOO

  1. Den let bitre og pebrede fornemmelse i halsen er et kvalitetstegn og skyldes polyfenoler – de samme antioxidanter, der gør olien sund.

  2. Tidligt høstede, grønne oliven giver mindre olie, men markant mere smag og flere antioxidanter end sent høstede, modne oliven.

  3. En god EVOO er mere varmestabil, end mange tror, fordi dens antioxidanter beskytter fedtet – den kan derfor godt bruges til moderat stegning uden problemer.