0
Fisketacos med avokado, Salsa Roja og salat
Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Efterår, Vinter
Tilberedningstid:
25 minutter
Opskriftstype:
Hurtige fiskeretter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

lyssejfilet uden skindMexi-kiddo krydderiblandingskål
1 min.
Marinér fisken

Skær fisken i tern på ca. 2x2 cm.

Kom halvdelen af krydderiet, 1 spsk. olie pr. kuvert og lidt salt i en skål. Bland det hele til en krydderolie, vend fisken rundt i olien, og stil den til side. 

Mexi-kiddo krydderiblandingkorianderflåede og hakkede tomaterlimeGryde
4 min.
Lav salsa roja

Sæt en gryde over på middel varme. Steg resten af krydderiet af, så det begynder at dufte. Kom de hakkede tomater, 1/2 spsk. limesaft pr. kuvert (gem lidt lime til at skære i både) og lidt salt i gryden.  

Lad det hele simre i 5-10 minutter under jævnlig omrøring. 

Pluk koriander, og hak stilkene fint. Hvis alle i familien kan lide koriander, kommes de hakkede stilke i, mens salsaen simrer.

avokadohjertesalat
9 min.
Skær grønt

Skær avokado ud i tern.

Skær salaten ud i mundrette bidder. 

Skær resten af limefrugten i både, og anret avokado, salat, limebåde og korianderblade i et fad til servering. Gem nogle korianderblade til pynt.

pande
13 min.
Steg fisk

Varm en stor pande op ved høj varme, og steg fiskestykkerne i 3-4 min. på den ene side, og ca. 30 sekunder på den anden.

Lad fisken hvile indtil anretning under lidt sølvpapir på et fad.

Majstortillas - nixtamalcreme fraiche 18%skålpande
18 min.
Lun tortilla og smag salsa til

Rengør panden fra før, og varm den op igen ved højeste varme. Steg tortillaerne uden brug af fedtstof i 1-2 min. på hver side, til de bliver bløde.

Hold dem lune i et viskestykke indtil anretning.

Imens smages salsaen til med salt, limesaft og evt. lidt sukker. Hæld salsaen i en skål til servering.

Gør også cremefraiche klar i en skål. 

25 min.
Servering

Server de lune tortilla på bordet med grønt, Salsa Roja, creme fraiche og de stegte fiskestykker. Byg din egen tortilla, og top med frisk koriander. 

Velbekomme.  

Bonusinfo

Vi bruger kun autentiske tortillas100% mexicansk nixtamaliseret masa harina!
 
Det afgørende for en god masa til tortilla er nemlig nixtamalisering. En ældgammel proces, hvor man koger tørrede majskerner i vand med en 1 procent opløsning af læsket kalk.
 
Dette er en metode benyttet i årtusinder af mayaerne og aztekerne der brugte og fortsat bruger læsket kalk til blødgøring af majs, en metode som kaldes nixtamalisering. Ved denne metode koges majsen i en opløsning af læsket kalk, hvorved den hårde ydre skal og hemicellulosen, som binder cellerne sammen, nedbrydes, så majsen nemmere kan formales og desuden får forbedrede ernæringsmæssige egenskaber.
 
Tortillas har været den vigtigste spise for fattige mexicanske bønder i årtusinder, hvor den læskede kalk får nogle helt andre og sundere næringsstoffer frem i majsen og samtidigt gør majskornene til at arbejde med. En masa-dej skal være elastisk, og det er kun muligt gennem nixtamalisering, som mayaerne og aztekerne skabte ved at tilsætte læsket kalk.
 
Der er masser af smag – overraskende meget faktisk ift. at vores tortillas kun indeholder majsmel, (specialimporteret masa harina fra Mexico) vand og salt – men der er en verden til forskel fra de pandekager man kan købe i supermarkedet og som oftest er baseret på hvede eller en blanding af hvede og majs.
Her er der nemlig en en dejlig autentisk smag af majs, og det betyder samtidig også at man kan krydre sine Tlayuda, Tortillas, Taco, Tostada, Enchilada, Fajita og Burrito og få masser af modspil fra selve tortillaen.
 
En anden fordel ved majsmel fremfor hvedemel er, at man oftest vil opleve en helt anden og behageligere mæthedsfornemmelse med rigtige majstortillas. De er meget alsidige – og så smager de altså bare bedre end en helt almindelig tortilla produceret på hvedemel. Det mener vi ihvertfald!
 
Bonusinfo:
Læsket kalk, kulekalk, tørlæsket kalk, calciumhydroxid eller kalciumhydroxid, Ca(OH)₂, er den kemiske forbindelse, der dannes, når man læsker brændt kalk ved at tilføre vand. Den brændte kalk bliver fremstillet ved at opvarme kalk, indtil al CO₂ er afgivet.

Bonusinfo

Mexi-kiddo krydderiblanding er en mild og børnevenlig krydderiblanding der indeholder:
  • 30% Spidskommen
  • 15% korianderfrø
  • 15% Oregano 
  • 15% Sød paprika 
  • 10% hvidløgspulver
  • 5% løgpulver
  • 5% ancho mulato chili
  • 5% pasilla chili

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?