Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.
Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.
Tænd ovnen på 190 grader varmluft.
Skræl de søde kartofler, og skær dem ud i stave som pommes frites.
Vend fritterne med 1 tsk. olie pr. person, salt og peber. Læg dem på en bradepande med bagepapir, og bag dem i ovnen i 25-30 min., til de er sprøde.
Skær fisken ud i passende portionsstykker.
Bland kikærtemel, Skagen Secret (brug 1/3 her), salt og peber godt sammen i en skål til panering.
Slå 1/2 æg pr. person ud i en anden skål, og pisk det sammen med en gaffel.
Vend fiskestykkerne først i sammenpisket æg og derefter i paneringen. Sørg for at panere godt på alle sider og trykke paneringen godt fast.
Læg fiskestykkerne på en bageplade med bagepapir, og bag dem i ovnen, når der er 10-15 min. tilbage af kartoflernes bagetid.
Rør det sidste Skagen Secret krydderi med græsk yoghurt, mayonnaise, citronsaft efter smag, honning (1/2 tsk. pr. pers.), salt og peber.
Skær agurken i tynde skiver, og skær det sidste citron i både.
Halvér bollerne, og lun dem i ovnen i 3-4 min.
Smør dressing på begge halvdele.
Skær salat i strimler.
Kom salat og fisk på den ene halve bolle, læg agurkeskiver ovenpå, og top med den anden halve bolle.
Servér burgeren med citronbåde og sprøde kartoffel-fritter til.
Kend din fisk: Mørksej
GASTRONOMISK
Kødet på en mørksej har et svagt gråt-rosa skær. Det er magert, og har en lidt kraftigere og mere markant smag end lyssejen. Den er særligt god som stegt, grillet, paneret eller bagt, og kan som andre torskefisk koges og dampes, omend knap så udbredt til pochering eller kogning. Den egner sig til gengæld rigtigt godt til fiskefars.
Den fiskes og spises hele året, men kvaliteten topper i 2. halvdel af året, fra juni til december.
SUNDHED
Mørksejen er en meget mager fisk og fedtprocenten er på beskedne 0,3 gram pr. 100 gram. Den har til gengæld et højt indhold af jod og kalium, hvor sidstnævnte ligger på ca. 440 mg/100 g. Den har et proteinindhold på ca. 19,3 g/100 gram.
Læs mere om mørksej her > KEND DIN FISK
Michelle Kristensen fortæller om hendes skyrboller:
Det er en af de mest populære opskrifter jeg har lavet – min MK skyrboller. Grunden? Fordi de er meget rige på protein og fattigere på kulhydrater sammenlignet med den normale grovbolle. Hvor den normale grovbolle indeholder pr 100 gram ca. 249 kcal, 44 gram kulhydrat og 8.4 gram protein så indeholder en MK skyrbolle pr. 100 gram ca. 154 kcal, 12 gram protein og 7.2 gram kulhydrater.
Med andre ord får du en bolle som er laverer på kulhydrater og højere på proteiner. Og så smager de virkelig lækre!
Jeg bruger dem til alt fra morgenboller til sandwichbrød, toastbrød og burgerboller.
Kundekommentarer ()