0
Fiskeburger med vinterslaw og ovnkartofler

Fiskeburger med vinterslaw og ovnkartofler

Børnenes livretter Kassen
Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Fiskeretter

Fremgangsmåde

Skjul tidslinje
0 min.
Lad os starte med

Skyl grønt, frugt og krydderurter. Vask hænder og redskaber efter håndtering af fisk, kød og grøntsager. Find alle ingredienser og redskaber frem.

OBS: Tænd ovnen på 200 grader, gerne varmluft. 

kartoflercreme fraiche 18%hvidløgspidskålæbler
1 min.
Ovnkartofler og slaw

1. Skær kartoflerne i både. Bred dem ud på bagepapir, dryp dem med en smule olivenolie og krydr dem med salt. Bag dem gyldne og møre i den varme ovn. Ca. 25 min. 

2. Rør en dressing af cremefraiche, lidt fint revet hvidløg, 1-2 tsk. sukker og 2-3 spsk. lys eddike. 

3. Snit kålen fint. Skær æble i både og vend begge dele med dressingen. Smag til med surt og sødt, salt og peber. 

mørksejfilet uden skindrasptomaterromainesalat
12 min.
Fisk og grønt

4. Del fisken i flotte stykker; 1-2 pr- person. Tryk den ned i rasp, eller vend den i mel, lidt pisket æg og rasp (hvis du har). 
Steg den gylden og lækker i rigeligt olie på en varm pande. Ca. 3-4 min. på hver side, alt efter tykkelse. Krydr med salat og afdryp på en rist. 

5. Skær tomat i skiver og snit salaten. 

 

burgerbolle
25 min.
Anretning

6. Lun bollerne i den varme ovn. Flæk dem og fyld dem med salat, fisk, tomat og sød chilisauce til dem der har lyst. 

7. Servér straks med ovnkartofler og slaw

Kommentarer og forslag til opskriften

Bonusinfo

Kend din fisk: Mørksej 

GASTRONOMISK

Kødet på en mørksej har et svagt gråt-rosa skær. Det er magert, og har en lidt kraftigere og mere markant smag end lyssejen. Den er særligt god som stegt, grillet, paneret eller bagt, og kan som andre torskefisk koges og dampes, omend knap så udbredt til pochering eller kogning. Den egner sig til gengæld rigtigt godt til fiskefars. 

Den fiskes og spises hele året, men kvaliteten topper i 2. halvdel af året, fra juni til december.

SUNDHED

Mørksejen er en meget mager fisk og fedtprocenten er på beskedne 0,3 gram pr. 100 gram. Den har til gengæld et højt indhold af jod og kalium, hvor sidstnævnte ligger på ca. 440 mg/100 g. Den har et proteinindhold på ca. 19,3 g/100 gram.

Læs mere om mørksej her > KEND DIN FISK