Forvarm ovnen til 200 grader varmluft.
Skrub kartoflerne under vand, og skær dem ud i stave. Spred dem ud på en bageplade dækket med bagepapir. Vend dem med 1 spsk. olie pr. person, og krydr med krydderiblandingen og salt. Bages i ca. 20 min., indtil kartoflerne har fået en gylden farve og er bløde ind til midten. Rør evt. lidt i kartoflerne undervejs for en jævn stegning.
Pil løget, skyl æblet, og skær begge dele i tynde skiver.
Varm en gryde op ved middelhøj varme. Steg løg og æble under omrøring i 1 spsk. olie pr. person i ca. 15 min., indtil det halvvejs bliver til mos. Smages til med salt, peber, sukker og lidt eddike.
Skyl kålen grundigt, afdryp den for vand, og riv bladene fra stilken i mundrette stykker. Sæt en pande over ved høj varme. Når den er rygende varm, steges kålen i 1 spsk. olie pr. person i ca. 3 min., indtil den har fået godt med farve og er blevet mør. Man kan med fordel stege kålen over flere omgange, hvis man laver mad til flere. Vendes med lidt eddike, salt og peber lige før servering.
Varm en pande op ved høj varme.
Når panden er godt gennemvarm, tilsættes 1 spsk. olie pr. person. Læg fiskens skindside på panden og lad det stege i 3 min. ved middelvarme.
Vend fisken om på den modsatte side og steg videre i 1 minut. Vil du have fisken helt gennemstegt, så lad den stege 3 min. på begge sider.
Tag fisken af panden, krydr godt med salt og servér straks.
Servér fisken med kartoflerne, kålen og kompotten.
Kundekommentarer ()