Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.
Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.
Tænd ovnen på 190 grader varmluft.
Skær skindet fra laksen, og skær laks og mørksej i mindre stykker. Pil løget, og hak det fint. Kom fisk og løg i en foodprocessor sammen med æg, og kør det hele til en ensartet masse. Tilsæt 1/2 spsk. havregryn pr. person, hakket dild, og salt og peber efter smag. Kør det hele sammen til en lind fiskefars.
Form 2 fiskedeller pr. person af farsen. Placér dem på en bageplade med bagepapir, og tilbered dem i ovnen i 10 min.
Airfryer tip:
Tænd airfryeren på 180 grader. Placér fiskedellerne i airfryerkurven, og tilbered dem i 3 min. Sæt varmen op til 200 grader, og giv dem yderligere 5 min.
Skræl gulerødderne, og skær gulerødder og blomkål i mundrette stykker. Kog grøntsagerne i let saltet vand i 5-7 min., eller indtil de er møre, men stadig med bid.
Hak estragon og kapers fint. Rør estragon, kapers, creme fraiche og dijonsennep sammen til en dip, og smag til med salt og peber.
Spis fiskedellerne og de kogte grøntsager med dip til.
Kend din fisk: Mørksej
GASTRONOMISK
Kødet på en mørksej har et svagt gråt-rosa skær. Det er magert, og har en lidt kraftigere og mere markant smag end lyssejen. Den er særligt god som stegt, grillet, paneret eller bagt, og kan som andre torskefisk koges og dampes, omend knap så udbredt til pochering eller kogning. Den egner sig til gengæld rigtigt godt til fiskefars.
Den fiskes og spises hele året, men kvaliteten topper i 2. halvdel af året, fra juni til december.
SUNDHED
Mørksejen er en meget mager fisk og fedtprocenten er på beskedne 0,3 gram pr. 100 gram. Den har til gengæld et højt indhold af jod og kalium, hvor sidstnævnte ligger på ca. 440 mg/100 g. Den har et proteinindhold på ca. 19,3 g/100 gram.
Læs mere om mørksej her > KEND DIN FISK
Kundekommentarer ()