Forvarm ovnen til 225 grader.
Skrub eller skræl kartofler og jordskokker, og skyl grundigt i vand.
Smør en pande eller et ildfast fad med 1/2 spsk. olie pr. person.
Brug en skarp kniv eller et mandolinjern til at skære grøntsagerne i så tynde skiver som muligt, og arrangér dem i lag. Hvert lag pensles let med olie og krydres med salt og lidt revet muskatnød. Kom fadet i ovnen, og bag i ca. 35-45 min. Lad retten hvile i et par minutter, og vend den evt. ud på en tallerken eller et skærebræt.
Sæt en gryde med saltet vand over at koge.
Nip toppen af bønnerne, og skyl dem grundigt sammen med timianen. Pil hvidløget og skær det i tynde skiver.
Kog bønnerne i 5-7 min., og dræn dem efterfølgende for vand. Steg bønnerne i 1 tsk. olie pr. person sammen med hvidløget og citrontimianen.
Læg dellerne på et fad, og varm dem op i ovnen 5 min. før kartoflerne er færdige.
Servér dellerne sammen med den varme Pommes Anna og de grønne bønner.
VIGTIG INFO:
På grund af grønne bønners naturlige indhold af stoffet lektiner - anbefaler fødevarestyrelsen at koge bønnerne i 5 til 10 min. afhængig af størrelse. Det gælder også, hvis bønnerne efterfølgende skal pandesteges.
Kommentarer og forslag til opskriften