0
Fiskedeller og Pommes Anna med jordskokker

Fiskedeller og Pommes Anna med jordskokker

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Vinter
Tilberedningstid:
1 t
Opskriftstype:
Co2 venlig
Brugerbedømmelser:
Allergener:
Muskatnød, Fisk, Fløde, Æg

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
bagekartoflerjordskokkerolivenolie, ekstra jomfrumuskatnød
1 min.
Pommes Anna

Forvarm ovnen til 225 grader.

Skrub eller skræl kartofler og jordskokker, og skyl grundigt i vand.

Smør en pande eller et ildfast fad med 1/2 spsk. olie pr. person.

Brug en skarp kniv eller et mandolinjern til at skære grøntsagerne i så tynde skiver som muligt, og arrangér dem i lag. Hvert lag pensles let med olie og krydres med salt og lidt revet muskatnød. Kom fadet i ovnen, og bag i ca. 35-45 min. Lad retten hvile i et par minutter, og vend den evt. ud på en tallerken eller et skærebræt.

grønne bønnerhvidløgcitrontimian
40 min.
Grønne bønner

Sæt en gryde med saltet vand over at koge.

Nip toppen af bønnerne, og skyl dem grundigt sammen med timianen. Pil hvidløget og skær det i tynde skiver.

Kog bønnerne i 5-7 min., og dræn dem efterfølgende for vand. Steg bønnerne i 1 tsk. olie pr. person sammen med hvidløget og citrontimianen.

fiskefrikadeller
55 min.
Frikadellerne

Læg dellerne på et fad, og varm dem op i ovnen 5 min. før kartoflerne er færdige.

60 min.
Anretning

Servér dellerne sammen med den varme Pommes Anna og de grønne bønner.

Bonusinfo

VIGTIG INFO:
På grund af grønne bønners naturlige indhold af stoffet lektiner - anbefaler fødevarestyrelsen at koge bønnerne i 5 til 10 min. afhængig af størrelse. Det gælder også, hvis bønnerne efterfølgende skal pandesteges.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?