0
Fiskedeller og Pommes Anna med jordskokker

Fiskedeller og Pommes Anna med jordskokker

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Vinter
Tilberedningstid:
1 t
Opskriftstype:
Co2 venlig

Fremgangsmåde

Skjul tidslinje
bagekartoflerjordskokkerolivenolie, ekstra jomfrumuskatnød
1 min.
Pommes Anna

Forvarm ovnen til 225 grader.

Skrub eller skræl kartofler og jordskokker, og skyl grundigt i vand.

Smør en pande eller et ildfast fad med 1/2 spsk. olie pr. person.

Brug en skarp kniv eller et mandolinjern til at skære grøntsagerne i så tynde skiver som muligt, og arrangér dem i lag. Hvert lag pensles let med olie og krydres med salt og lidt revet muskatnød. Kom fadet i ovnen, og bag i ca. 35-45 min. Lad retten hvile i et par minutter, og vend den evt. ud på en tallerken eller et skærebræt.

grønne bønnerhvidløgcitrontimian
40 min.
Grønne bønner

Sæt en gryde med saltet vand over at koge.

Nip toppen af bønnerne, og skyl dem grundigt sammen med timianen. Pil hvidløget og skær det i tynde skiver.

Kog bønnerne i 5-7 min., og dræn dem efterfølgende for vand. Steg bønnerne i 1 tsk. olie pr. person sammen med hvidløget og citrontimianen.

fiskefrikadeller
55 min.
Frikadellerne

Læg dellerne på et fad, og varm dem op i ovnen 5 min. før kartoflerne er færdige.

60 min.
Anretning

Servér dellerne sammen med den varme Pommes Anna og de grønne bønner.

Kommentarer og forslag til opskriften

Bonusinfo

VIGTIG INFO:
På grund af grønne bønners naturlige indhold af stoffet lektiner - anbefaler fødevarestyrelsen at koge bønnerne i 5 til 10 min. afhængig af størrelse. Det gælder også, hvis bønnerne efterfølgende skal pandesteges.

Bonusinfo

EVOO står for Extra Virgin Olive Oil og er den højeste kvalitet inden for olivenolie. Den fremstilles udelukkende ved mekanisk, kold presning uden brug af varme eller kemikalier og har en meget lav syregrad. Det giver en ren, frugtig smag med noter af græs, artiskok, mandel eller peber – afhængigt af olivensort og høsttidspunkt. EVOO bruges traditionelt i Middelhavskøkkenet både rå og til madlavning og bidrager med sunde fedtsyrer og naturlige antioxidanter.

3 fun facts om EVOO

  1. Den let bitre og pebrede fornemmelse i halsen er et kvalitetstegn og skyldes polyfenoler – de samme antioxidanter, der gør olien sund.

  2. Tidligt høstede, grønne oliven giver mindre olie, men markant mere smag og flere antioxidanter end sent høstede, modne oliven.

  3. En god EVOO er mere varmestabil, end mange tror, fordi dens antioxidanter beskytter fedtet – den kan derfor godt bruges til moderat stegning uden problemer.