0
Bagt lyssej med citronsauce, kogte kartofler og stegt kål

Bagt lyssej med citronsauce, kogte kartofler og stegt kål

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Efterår, Vinter
Tilberedningstid:
20 minutter
Opskriftstype:
Fiskeretter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
små kartofler
0 min.
Kog kartofler

Tænd ovnen på 200 grader, 20 min. inden du starter.

Kom kartoflerne i en gryde, dæk med vand, og tilføj et skud salt. 

Bring kartoflerne i kog, og kog 5-7 minutter. sluk og lad stå i kogevandet til servering. 

lange
2 min.
Bag fisk

Skær fisken i portionsstykker.

Vend dem i 1 tsk. olie pr. person, og krydr med salt på begge sider.

Læg dem i et ovnfast fad, der passer til mængden af fisk, så stykkerne ligger tæt til kanten uden mellemrum.

Fisken bages i ovnen i ca. 10 min. Tjek den løbende under bagningen. Når fisken begynder at flage, er den færdig.

spidskål
5 min.
Steg spidskål

Skær spidskål i 8 dele.

Find en tykbundet gryde eller pande, der er stor nok til at alle kålstykkerne kan røre bunden. Tilsæt en god mængde olivenolie, og lad kålene stege på skærefladen i 6-8 min., til de har taget godt med farve og er faldet lidt sammen.

Krydr med salt og friskkværnet peber.

æblerbasilikum
7 min.
Skær æbler og urter

Mens kålen steger, skæres æbler ud i tern, og basilikum hakkes fint.

citronbechamelsovs
10 min.
Lun og lav citronsauce

Kom bechamelsovsen i en gryde. Varm op langsomt ved lav varme. 

Tilsæt revet skal og saft af ca. en halv citron.

Smag til, når sovsen er lun, med salt, masser af friskkværnet peber og evt. mere citronsaft og -skal. 

20 min.
Servering

Anret kål på et fad med æble, basilikum og ristet boghvede over. 

Server sammen med fisk, kartofler og citronsovs.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?