0
Fiskefilet med ovnbagte rodfrugter, tahin, dukkah og sprød salat

Fiskefilet med ovnbagte rodfrugter, tahin, dukkah og sprød salat

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Efterår, Vinter
Tilberedningstid:
20 minutter
Opskriftstype:
Fiskeretter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

rodfrugtmix i stavecitrondukkah
1 min.
Bag rodfrugter

Husk at tænde ovnen på 225 grader 20 min inden du starter.

Vend de udskårne rodfrugter med 1 spsk. olivenolie pr. kuvert og lidt salt, peber og revet citronskal. Kom også halvdelen af krydderiet i. Fordel rodfrugterne ud på en bageplade med bagepapir, og bag rodfrugterne i ca. 15 min., eller indtil de er gyldne og sprøde. 

 

tahincitronyoghurt naturel 0,5%
3 min.
Lav tahin dressing

Rør tahin ud i 1/2 spsk. citronsaft pr. kuvert og 1/4 tsk. salt pr. kuvert. 

Kom yoghurt i, og smag til med salt, peber og evt. lidt ekstra citronsaft.  

citronsprød salat evt. hjerte- el. romanisalatagurkbasilikum
5 min.
Lav salat

Bland en dressing i en salatskål med resten af citronsaften og samme mængde olivenolie. Tilsæt et skud salt, peber og en smule sukker. 

Hak basilikum, og vend den op i dressingen.

Skær salat og agurk ud i mundrette bidder. Skær evt. noget af agurken ud i stænger som gnavegrønt. 

rødspættefilet
10 min.
Steg fisk

Blad 2 spsk. hvedemel pr. kuvert med resten af krydderiet og lidt salt. 

Varm en stor pande op til middelhøj varme, og kom lidt olivenolie og en klump smør på. Vend fiskefileterne i melet.

Skru ned på middel varme, og steg fileterne i 2-3 min. på hver side, eller indtil de er gyldenbrune på begge sider.

20 min.
Anretning

Server de stegte fiskefileter sammen med ovnstegte rodfrugter, tahin dressing og grøn salat.

Velbekomme.

Bonusinfo

Dukkah krydderiblanding indeholder: 20% HASSELNØDDER, 20% SESAMFRØ, 10% KORIANDERFRØ, 10% SPIDSKOMMEN, 10% SORT PEBER, 10% CAYENNE, 10%KANEL, 10%SALT 

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?