0
Fiskefrikadelle med kartoffel, remoulade sovs, stegt broccoli og spinatsalat

Fiskefrikadelle med kartoffel, remoulade sovs, stegt broccoli og spinatsalat

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Vinter
Tilberedningstid:
20 minutter
Opskriftstype:
Hurtige fiskeretter

Husk at tænde ovnen på 200 grader 20 minutter, inden du starter.

Fremgangsmåde

Skjul tidslinje
0 min.
Lad os starte med

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

kartofler
1 min.
Kog kartofler

Rens kartoflerne, og skær dem i tern på 2x2 cm. Kom dem i en gryde, og dæk med vand og et godt skud salt. 

Kog kartoflerne i 12-15 min., til de er møre.

broccoli
4 min.
Steg kålen

Del kålen i mindre, mundrette buketter. Vend dem med rigeligt olie og lidt salt og peber. 

Kom kålbuketterne på en bageplade med bagepapir, og steg dem i ovnen i ca. 10 min., til de har taget farve. 

babyspinatæblecitronolivenolie, ekstra jomfru
8 min.
Lav salat

Skær æblet i mundrette bidder.

Lav en dressing til salaten ved at blande 1/2 spsk. af henholdsvis olivenolie og citron pr. kuvert. Smag til med salt, peber og evt. lidt sukker. 

Anret dressingen ved siden af, eller bland den med spinat og æbler til en samlet salat. 

fiskefrikadeller
12 min.
Varm fiskefrikadellerne

Lun fiskefrikadellerne på et fad i ovnen i 7-8 min.

Tjek evt., om kålen skal ud her. 

bechamelsovsPiccalilly, remoulade puré
15 min.
Lav sovs

Kom sovsen i en gryde, og bring den i kog, mens du rører/pisker i den konstant. Pas på, den brænder let på. Kog igennem i 1 minut. Tilsæt remouladepureen, og lun sovsen op, til den begynder at dampe, og sluk så.

 

20 min.
Anretning

Server de lune fiskefrikadeller med kogte kartofler, remouladesovs, stegt kål og spinatsalat. 

Kommentarer og forslag til opskriften

Bonusinfo

EVOO står for Extra Virgin Olive Oil og er den højeste kvalitet inden for olivenolie. Den fremstilles udelukkende ved mekanisk, kold presning uden brug af varme eller kemikalier og har en meget lav syregrad. Det giver en ren, frugtig smag med noter af græs, artiskok, mandel eller peber – afhængigt af olivensort og høsttidspunkt. EVOO bruges traditionelt i Middelhavskøkkenet både rå og til madlavning og bidrager med sunde fedtsyrer og naturlige antioxidanter.

3 fun facts om EVOO

  1. Den let bitre og pebrede fornemmelse i halsen er et kvalitetstegn og skyldes polyfenoler – de samme antioxidanter, der gør olien sund.

  2. Tidligt høstede, grønne oliven giver mindre olie, men markant mere smag og flere antioxidanter end sent høstede, modne oliven.

  3. En god EVOO er mere varmestabil, end mange tror, fordi dens antioxidanter beskytter fedtet – den kan derfor godt bruges til moderat stegning uden problemer.