0
Fiskefrikadeller med kaperssovs, kartofler og bagt sommerporre

Fiskefrikadeller med kaperssovs, kartofler og bagt sommerporre

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Sommer
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Co2 venlig
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med:

Husk at vaske hænderne grundigt, inden du går i gang. Skyl derefter alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk også at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

kartofler
1 min.
Kog kartoflerne

Sæt en kasserolle med letsaltet vand over at koge.

Kom kartoflerne i vandet, og vær opmærksom på, at vandet kun lige netop skal op at simre. Kog kartoflerne i ca. 10 min., til de er møre. Sluk for blusset, og lad kartoflerne hvile i vandet 5 min. længere, før du hælder vandet fra.

porrerøget paprikacitron
5 min.
Bag porren

Forvarm ovnen til 180 grader.

Dæk en bageplade med bagepapir.

Flæk porren på midten. Læg den på bagepladen, vend den i 1 spsk. olie pr. person, og krydr med røget paprika og salt.

Bag porren i ca. 20 min., indtil den har fået lidt farve og er blevet helt mør.

Vendes efterfølgende i citronsaft.

sødmælkkapers
15 min.
Rør sovsen

Varm en kasserolle eller gryde op ved middelvarme. Den skal helst være med runde kanter i bunden, så det bliver nemmere at piske sovsen med et piskeris.

Tilsæt 1 spsk. olie og 1/2 spsk. mel pr. person, og rør rundt i 1 min. Hæld mælken i lidt efter lidt under omrøring, så der ikke dannes klumper. Skru helt ned for blusset, tilsæt kapers, og smag til med salt og peber.

fiskefrikadeller
25 min.
Lun dellerne

Lun dellerne op i ovnen i 5 min.

30 min.
Anretning

Servér frikadellerne med porre, kartofler og sovs.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?