Skær blomkålen i mindre buketter. Kom dem i en gryde, og dæk dem med vand. Bring gryden i kog, og kog i 10-15 min., til blomkålen er mør.
Kom 1/4 dl. fløde pr. kuvert i bunden af en stor salat skål.
Tilsæt 1/4 tsk. sukker pr. kuvert. og revet skal og saft af en 1/4 citron pr. kuvert. Rør det sammen, så sukkeret opløses.
Smag til med salt, peber og evt. ekstra citron og sukker.
Riv bladene af den skyllede salat i grove stykker. og kom dem i salat skålen.
Bælg ærterne i, og skær agurken i mundrette bidder.
Hak til sidst dilden, og vend det hele sammen med dressingen.
TIP: skær evt. noget af agurken ud i stænger til de mindste.
Steg fiskedellerne ved middel varme i lidt olie i 2-3 min. på hver side.
Når blomkålen er mør, hældes vandet fra.
Blend kålen med det sidste fløde, og smag til med salt, peber og revet citronskal.
Juster evt. med ekstra vand eller yoghurt, hvis mosen er for tør.
Server de lune fiskefrikadeller med blomkålsmosen og den sprøde salat til.
Kommentarer og forslag til opskriften