0

Stegt kulmule med bagte rødder, æble, kapers og purløg

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Vinter
Tilberedningstid:
25 minutter
Opskriftstype:
Hurtige fiskeretter

Fremgangsmåde

Skjul tidslinje
0 min.
Lad os starte med

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

rodfrugter (blandede)
1 min.
Bag rodfrugterne

Forvarm ovnen ved 200 grader varmluft. Dæk en bradepande med bagepapir.

Flæk rodfrugterne i 4 eller så de ca er lige store. Spred dem ud på bagepladen og vend med olie, salt og peber. Bag rodfrugterne i ca. 20 min., indtil de har fået godt med farve og er møre i midten.

kartofler
5 min.
Kog kartoflerne

Sæt en kasserolle med saltet vand over at koge. Skræl eller skrub kartoflerne.

Kom kartoflerne i vandet, og vær opmærksom på, at vandet kun lige netop skal op at simre. Kog kartoflerne i ca. 10 min., til de er møre. Sluk for blusset, og lad kartoflerne hvile i vandet 5 min. længere, før du hælder vandet fra.

æblepurløgkapersgræsk yoghurt, 10%
15 min.
Rør yoghurten

Skær æblet i tern og hak kapers og purløg fint. Kom i en skål sammen med yoghurten og smag til med salt og peber.

kulmulefilet med skind
20 min.
Lun dellerne

Varm en pande op ved høj varme og skær fisken i portionsstørrelser.

Når panden er godt gennemvarm, tilsættes lidt olie. Læg fiskens skindside på panden og lad det stege i ca. 2-3 min. ved middelhøj varme. 

Vend fisken om på den modsatte side og steg videre i ca. 30 sek. Vil du have fisken helt gennemstegt, så lad den stege 3 min. på begge sider. 

Tag fisken af panden, krydr godt med salt og servér straks. 

25 min.
Anretning

Servér fiskefrikadellerne med rodfrugterne, kartoflerne og yoghurten.

Kommentarer og forslag til opskriften

Bonusinfo

Kend din fisk: Kulmule

GASTRONOMISK

Kulmulens kød er hvidt og meget saftigt og er, sammenlignet med torskens kød, nemmere at holde saftigt ved tilberedning. Det ferske kød kan virke meget løst, men det samler sig ved tilberedning.

Kulmulen er især en delikatesse i Sydeuropa, men er også de senere år blevet mere værdsat i Danmark. Det er dog fortsat Sydeuropa, der aftager hovedparten af de kulmuler, der landes i Danmark. I Sydeuropa har man desuden tradition for også at spise kulmulens rogn.

Som andre torskefisk kan kulmulen tilberedes på flere forskellige måder. Den er særligt saftig og smagfuld som stegt, grillet eller bagt.

SUNDHED

Kulmulen er en meget mager fisk med kun 0,4 g fedt/100g. Den har et proteinindhold på ca. 16,5g/100g. Til gengæld er den særligt rig på selen, kalium og kalcium.

Læs mere om kulmule her > KEND DIN FISK

Næringsindhold pr. person:

Energi:
570 kcal
Fedt:
20,4 g
heraf mættede fedtsyrer:
5,4 g
Kulhydrat:
51,9 g
heraf sukkerarter:
20,9 g
Kostfibre:
18,2 g
Protein:
35,5 g