0
Cremet suppe på lyssej med svampe, fløde, timian og brød

Cremet suppe på lyssej med svampe, fløde, timian og brød

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Sommer
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Co2 venlig
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med:

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.
Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

1 min.
Krydr fisken

Skær fisken i stykker på ca. 2x2 cm, krydr dem godt med salt, og gem dem til senere.

champignonsløgbladsellerihvidløg
5 min.
Forbered grøntsagerne

Halvér champignonerne, og hak løg, selleri og hvidløg fint.

timian
15 min.
Steg grøntsagerne

Varm en gryde op ved høj varme. Steg først svampene i 1 spsk. olie pr. person uden at røre rundt i ca. 2 min., indtil de får godt med farve på én side.

Skru ned for varmen, og tilsæt løg, hvidløg og selleri. Lad det stege under omrøring i ca. 5 min., indtil alt er blevet gyldent. Pluk timianbladene i gryden, imens grøntsagerne steger.

Primitivo surdejs bolle med fuldkorn
20 min.
Rist bollerne

Rist eller bag bollerne som angivet på pakken.

fløde 38% (piskefløde)Bouillon
25 min.
Lav suppen

Hæld 2 dl. vand pr. person, fløden og bouillonen i suppen, og bring den til at simre. (Har man en rest hvidvin stående, kan med fordel hælde den i).

Kom fisken i suppen, og lad den simre med i 1 minut.

Smag suppen til med salt, peber og citronsaft.

30 min.
Anretning

Fordel suppen i skåle,  og servér brødet til.

Bonusinfo

Primitivo surdejsboller:

Rugsurdej og fuldkornssurdej æltes med italiensk Tipo 00 hvedemel samt fuldkornshvedemel og hørfrø. Et højt vandindhold og lang fermenteringsproces resulterer i en bolle med smag, saft og karakter.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?