0
Flàmmenküeche med bacon & Jernbo ost
Hovedingrediens:
Gris
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
20 minutter
Opskriftstype:
Fransk
Brugerbedømmelser:

Introduktion:

Flàmmenküeche, Flammkuchen eller Tarte flambée stammer oprindeligt fra det Alcassiske køkken i det nordøstlige Frankrig,

men spises efterhånden overalt i det nordlige Frankrig.

Det er en slags hvid pizza, bortset fra, at der ikke bruges gær i dejen til den oprindelige opskrift.

Det er der dog her, hvor vi bruger dejlige surdejspizzabunde.

Prøv at rulle dem endnu tyndere ud, end du plejer!

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med:

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

pizzadejcreme fraiche 18%ægrøget bacon i ternJernbo ostzittauerløgforårsløg
1 min.
Flàmmenküeche

Forvarm ovnen til 250-275 grader.

Soignér og skyl løgene, og skær dem i så ultratynde skiver, som du magter (et mandolinjern er din ven her!).

Soignér og fintsnit forårsløg (gem de grønne toppe til pynt).

Kom løg og den hvide del af forårsløgene i en skål, og knug dem med hænderne sammen med en smule fint salt og sukker. 

Pak dejen forsigtigt ud med mel på hænderne (den skal ikke æltes sammen). Rul dejen tyndt ud med en kagerulle til en diameter på ca. 25 cm. Rul fra midten og ud!

Brug rigeligt mel både over og under dejen, og børst overskydende mel af toppen af dejen.

Rør creme fraiche med æggeblommerne (gem hviderne til andet formål).
Fordel æggecremen i et tyndt lag på pizzaerne, og riv derefter ost over i et jævnt lag.

Fordel bacontern derpå sammen med løgene, og krydr med salt og peber samt et generøst splash olivenolie.

Nu kan du tilberede dine Flàmmenküeche på 2 måder:

1) Hvis du har en bagesten og en pizzaspade:

Forvarm ovnen og bagestenen på over og undervarme på fuld skrald til minimum 250-275 grader, og bag dem direkte på stenen i 5-8 min., til de er sprøde og lækre.

2) Hvis du laver dem på bageplader i ovn:

Lav dem direkte på bagepapir, og kom dem på bageplader. Sæt Flàmmenküeche ind i en 250 grader forvarm ovn, og bag i ca. 12-15 min., til de er sprøde og lækre.

forårsløg
25 min.
Anretning

Som vist. Drys med meget fintsnittede toppe af forårsløg.

Bonusinfo

Vores pizzadej på surdej er lavet på 100% italiensk Tipo 00 og durummel. Dejen er fermenteret med surdej og er koldhævet i minimum 24 timer før den pakkes. 

Bonusinfo

Fremstillet af komælk i region Syddanmark. Osten fremstilles på et af de få private mejerier, der er tilbage i Danmark. Osten lægges i osteformen med osteklæde, som man gjorde i gamle dage, hvilket giver en bedre skorpedannelse. Mælken stammer fra de nærliggende gårde som i sæson, har deres køer ud på de store Marsk-arealer med en stor diversitet af urter og græsarter, hvilket giver en meget smagfuld mælk. Osten modnes i 4 mdr. og har en dejlig smøragtig smag med en frisk syre. Konsistensen er blød og klæbrig.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?