Flàmmenküeche, Flammkuchen eller Tarte flambée stammer oprindeligt fra det Alcassiske køkken i det nordøstlige Frankrig,
men spises efterhånden overalt i det nordlige Frankrig.
Det er en slags hvid pizza, bortset fra, at der ikke bruges gær i dejen til den oprindelige opskrift.
Det er der dog her, hvor vi bruger dejlige surdejspizzabunde.
Prøv at rulle dem endnu tyndere ud, end du plejer!
Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.
Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.
Forvarm ovnen til 250-275 grader.
Soignér og skyl løgene, og skær dem i så ultratynde skiver, som du magter (et mandolinjern er din ven her!).
Soignér og fintsnit forårsløg (gem de grønne toppe til pynt).
Kom løg og den hvide del af forårsløgene i en skål, og knug dem med hænderne sammen med en smule fint salt og sukker.
Pak dejen forsigtigt ud med mel på hænderne (den skal ikke æltes sammen). Rul dejen tyndt ud med en kagerulle til en diameter på ca. 25 cm. Rul fra midten og ud!
Brug rigeligt mel både over og under dejen, og børst overskydende mel af toppen af dejen.
Rør creme fraiche med æggeblommerne (gem hviderne til andet formål).
Fordel æggecremen i et tyndt lag på pizzaerne, og riv derefter parmesan over i et jævnt lag. Fordel også fior de latte osten derpå!
Fordel bacontern derpå sammen med løgene, og krydr med salt og peber samt et generøst splash olivenolie.
Nu kan du tilberede dine Flàmmenküeche på 2 måder:
1) Hvis du har en bagesten og en pizzaspade:
Forvarm ovnen og bagestenen på over og undervarme på fuld skrald til minimum 250-275 grader, og bag dem direkte på stenen i 5-8 min., til de er sprøde og lækre.
2) Hvis du laver dem på bageplader i ovn:
Lav dem direkte på bagepapir, og kom dem på bageplader. Sæt Flàmmenküeche ind i en 250 grader forvarm ovn, og bag i ca. 12-15 min., til de er sprøde og lækre.
Som vist. Drys med meget fintsnittede toppe af forårsløg.
Vores pizzadej på surdej er lavet på 100% italiensk Tipo 00 og durummel. Dejen er fermenteret med surdej og er koldhævet i minimum 24 timer før den pakkes.
Pancetta er italiensk saltet og krydret bryst fra gris der lufttørres. Det anvendes som god bacon - det er bare ikke røget! Brystet er rullet sammen som en stor pølse. Fås også som et stort, fladt stykke der minder mere om klassisk dansk bacon. Anvendes eksempelvis i en klassisk ragù alla Bolognese eller som smagsgiver i saucer, pasta, farsretter og grøntsagsretter.
Kundekommentarer ()