0

Flamberede tykstegsbøffer med grillet fennikel og pommes frites

Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter

Fremgangsmåde

Pommes frites:

Skræl kartoflerne, skær dem i 1 cm stave og læg dem i en skål med vand. Ved at lægge dem i vand fjerner du stivelsen, og dine pommes frittes bliver mere sprøde.

ADVARSEL!!

Hvis der går ild i din olie eller din grill, må du ALDRIG komme vand på! Olien eksploderer nemlig, hvis du kommer vand i, og du bliver alvorligt skoldet!! Brug låget og kvæl ilden i stedet.

Hæld rapsolien i din wok og sæt den på grillen. Når olien er varm koges de små kartoffelstave i olien, til de er møre. Sæt dem til side - de må gerne blive helt kolde. Så giver du dem 2. tur i wokken, og nu skal de tage farve og blive lysebrune og lækre. Drys dem med groft salt og hold dem varme i ovnen.

Fennikel:

Fjen dækbladene fra fennikelknolden, da de er træede. Del knolden i kvarte og pensl dem med lidt olie rørt med 2 pressede hvidløgsfed og lidt salt og peber. Læg dem på grillen ca. 15 minutter før du lægger bøfferne på.

Samtidig med du griller fenniklen, gør du en stor fladbundet pande klar (sauterpande) med 1 spsk. smør. Sæt den på grillen så smørret smelter.

Tykstegsbøffer:

Krydr bøfferne med lidt salt og peber og grill dem ca. 3–3½ minut på hver side. Når bøfferne er færdige, lægger du dem i den varme sauterpande med det smeltede smør, hælder cognac i og sætter ild til cognacen (det skal gøre meget hurtigt ellers er cognacen fordampet).

Ved bordet:

Anret bøfferne sammen med en fennikelknold og lidt pommes frites.

Det smeltede smør med cognacen bruges som ekstra sauce.

Kommentarer og forslag til opskriften