Tænd ovnen på 250-280 grader varmluft 30 min., inden du starter, og anvend gerne en pizzasten, hvis du har. Tag også pizzadejen ud af køleskabet.
Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.
Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.
Pil og skær løget ud i fine ringe.
På et andet skærebræt skærer du ventrèche ud i tynde, smalle skiver.
Riv lidt af muskatnøden ned i creme fraichen efter behag, og smag til med salt og peber.
Nip bønnerne, så stilketoppene fjernes, og vend bønnerne med lidt olivenolie, salt og peber.
Kom bønnerne på bagepapir eller i et ovnfast fad, og bag dem i 5-8 min., til de har taget farve.
Rul dejene ud på et meldrysset bord. Hvis du skal lave flere, kan du med fordel starte med 1 eller 2, og lave de sidste inden I sætter jer til bords.
Når dejen er rullet helt ud, fordeles creme fraiche henover, så det dækker helt ud til kanten. Husk, at der skal være creme fraiche til alle bunde.
Fordel herefter løg og ventrèche udover, og kom en smule olivenolie henover. Bag flammkuchen i 8-10 min. Toppen skal være gylden, og bunden gennembagt.
Skær tomater i mundrette bidder, og hak purløget fint.
Vend tomaterne med halvdelen af purløget, og smag til med salt, peber, sukker og lidt olivenolie.
Fordel tomaterne henover de ovnstegte bønner, eller server tingene hver for sig.
Når flammkuchen er færdige, kan der kommes lidt hakket purløg henover.
Server dem sammen med bønnesalaten.
Velbekomme !
Vores økologiske pizzadej på surdej er lavet på 100% italiensk Tipo 00 og durummel. Dejen er fermenteret med surdej og er koldhævet i minimum 24 timer før den pakkes.
Ventrèche er tørsaltet, lufttørret og modnet svinebryst krydret med peber. Det har en delikat, let saltet og pebret smag med en dyb bund af umami. I modsætning til fx dansk bacon er ventrèche ikke røget.
Kundekommentarer ()