0
Flødestuvet ising/rødspætte med bagte syrlige beder, söl og nye kartofler

Flødestuvet ising/rødspætte med bagte syrlige beder, söl og nye kartofler

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Sommer
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Co2 venlig
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
rødbedersukkertang, flagercitron
1 min.
Bederne

Forvarm ovnen til 220 °C. Skrub rødbederne grundigt eller skræl dem, hvis du foretrækker en lidt mildere rødbedesmag. Skær rødbederne i fire både, og krydr med salt og 1/2 spsk. olie pr. person. Læg dem på en bageplade dækket med bagepapir, og bag dem i ca. 20 min., til de har fået en mørk overflade og er bløde hele vejen igennem.

Smag efterfølgende de bagte beder til med citronsaft, og top med tangflager.

kartofler
10 min.
Kartoflerne

Sæt en kasserolle med letsaltet vand over at koge. Skrub kartoflerne grundigt under vand.

Kom kartoflerne i vandet, og vær opmærksom på, at vandet kun lige netop skal op at simre. Kog kartoflerne i ca. 10 min., til de er møre. Sluk for blusset, og lad kartoflerne hvile i vandet 5 min længere, før du hælder vandet fra.

isingfilet uden skindfløde 9%olivenolie, ekstra jomfruhvedemelpurløg
20 min.
Sovsen

Skær fisken i stykker på ca 2x2 cm, og krydr dem med salt.

Skyl purløget grundigt, dræn det for vand, og hak det så fint som muligt.

Varm en kasserolle eller gryde op ved middelvarme. Den skal helst være med runde kanter i bunden, så det bliver nemmere at piske sovsen med et piskeris.

Kom 1 spsk. olie og 1/2 spsk. mel pr. person i kasserollen, og rør rundt i 1 min. Hæld fløden i lidt efter lidt under omrøring, så der ikke dannes klumper. Skru helt ned for blusset, og tilsæt fisk og purløg. Lad retten simre i 2 min, og smag til med salt og peber.

30 min.
Anretning

Servér bederne og kartoflerne med fisken og den opbagte sovs.

Bonusinfo

Sukkertang (Saccharina Latissima) har en smuk og ravgylden farve og en mild, sød og saltet smag. Sukkertangen har fået sit navn da den udskiller et sødt-smagende stof kaldet manitol. Sukkertang indeholder også glutaminsyre, som er en aminosyre der giver den unikke umami-smag.

Vi bruger den flittigt i supper, salater, saucer, som drys på ægget og til masser af andre ting. Prøv også at riste små stykker sukkertang i smør eller olie på en varm pande, og du får de lækreste, sprøde tangchips.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?