0
Forårs ribolitta med ventreche og brød
Hovedingrediens:
Gris
Sæson:
Forår
Tilberedningstid:
20 minutter
Opskriftstype:
Hurtige kødretter
Brugerbedømmelser:

Introduktion:

Denne ret kan jeg spise året rundt. Man kan nemlig bare kommer årstidens grøntsager i retten sammen med bønner, brød og parmesan. 

 Tænd ovnen på 250 grader 20 minutter, inden du starter. 

Allergener:
Selleri, Mælk

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
ventrèche
0 min.
Ventreche

Start med at skærer ventreche ud i mindre tern, som var det bacon. 

Skagenfood Secret-krydderi(æblecider)eddikesaltventrèchegulerødder i tern
1 min.
Ribolitta

Tag en stor gryde og sæt den på middelhøjvarme. Kom en lille sjat olie i, og sortér ventrecheternene i gryden i 1-2 min., til de er let gyldne. 

Kom gulerødder, krydderblanding og lidt salt i gryden, og sauter i yderligere 1 minut.

Kom 1 spsk. eddike pr. kuvert i, og lad det fordampe i 30 sekunder.

Tilsæt herefter ca. 3 dl vand pr. kuvert. Lad retten stå og småsimre under låg i 8-10 min.

Ølandshvede / Primotivo boller
6 min.
Brød

Skær halvdelen af bollerne ud i tyndeskiver. Fordel skiverne på en bagerist eller bageplade, og kom dem i ovnen i 2-4 min., til de er let sprøde.

Imens skyller du kålen, og skærer den i mindre stykker eller i strimler.

hvide bønner
10 min.
Ribolitta II

Hæld bønnerne ud i en si, og skyl dem let. Kom kål og bønner i suppen, og lad dem simre med.

parmigiano reggiano (Parmesan)olivenolie, ekstra jomfru
20 min.
Servering

Kom de sprøde brød ned i suppen, og server den med et par dråber god olivenolie og masser af friskrevet parmesan henover.

Velbekomme! 

Bonusinfo

Ventrèche er tørsaltet, lufttørret og modnet svinebryst krydret med peber. Det har en delikat, let saltet og pebret smag med en dyb bund af umami. I modsætning til fx dansk bacon er ventrèche ikke røget. 

Bonusinfo

Skagenfood Secret krydderi er Skagenfoods egen særlige krydderiblanding, der er til perfekt til skaldyr, grillet hvid fisk og ikke mindst laks. 

Ingredienser: Løgpulver, dildspidser, fennikel, korianderfrø, citronskal, timian, hvidløgspulver, urteboullion, sort og rosa peber. Alle ingredienser er økologiske.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?