0
Forårspasta med persille, spinat og mandler

Forårspasta med persille, spinat og mandler

Hovedingrediens:
Grøntsager
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Vegetarretter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
bredbladet persillegræsk yoghurt, 10%babyspinathvidløgmandlerglaskål
1 min.
Grønt

Start med at skylle spinaten grundigt. Skræl glaskål, og skær det i små tern.

Skær spinaten i tykke strimler.

Hak persillen groft, og kom den op i en lille skål sammen med yoghurten.

Pil hvidløget, og snit det tyndt med en kniv.

Rist mandlerne stille og roligt på en tør pande, til de har taget farve. Hak dem derefter fint med en kniv.

spaghetti, 50% fuldkorn
10 min.
Pasta

Sæt en stor gryde godt saltet vand over at koge til pasta.

Når vander bulderkoger, tilsætter du pastaen, og koger til den er al dente. Smag dig frem.

Kom ca. 1/2 dl pastavand pr. kuvert over i skålen med yoghurt og persille, og blend med en stavblender til en lind, grøn sauce. Vend den drænede pasta op i saucen, og smag til med salt og friskkværnet, sort peber.

hvidløgbabyspinat
20 min.
Grønt

Mens pastaen koger, varmer du en stor pande godt op, og tilsætter lidt olivenolie. Tilsæt så hvidløg, og lad det stege lidt uden at tage farve. Kom spinaten op i panden, og træk panden fra varmen. Rør godt rundt, så spinaten falder lidt sammen, og krydr med lidt salt.

pecorino romano
30 min.
Anretning

Anret pastaen i en dyb tallerken med spinat og glaskål ovenpå.

Slut af med at drysse mandler over, og rive godt med ost over retten.

Velbekomme!

Bonusinfo

Vi er ret stolte af vores pasta her hos Skagenfood - og vores egen pasta er naturligvis fra Italien. Den produceres i den Marche regionen, specifikt i Campofilone området, i et samarbejde mellem 2 små pasta specialister* der arbejder med pastaen ud fra de håndværks traditioner som er blevet til gennem mange generationer.

Dejen æltes langsomt, inden den ved lav temperatur formes i bronzeforme. Stykkerne fordeles manuelt på tørreriste og de sættes til skånsom tørring i mindst 24 timer ved lav temperatur. Alle processer optimeret til at give den bedst mulige pasta, smag og struktur.

Spaghetti:

Klassikeren og pastavariant nr. 1 som den mest elskede og brugte af alle pastavarianter.

 (* = Pastificio Artigianale Leonardo Carassai og Pasta di Mauro)

Bonusinfo

Pecorino Romano D.O.P er fremstillet af fåremælk i den Italienske region Roma.

Pecorino er med sin grynede konsistens meget anvendt i madlavning som riveost, smagen adskiller sig fra parmesan ved at være mere karakteristisk, salt og mere smagfuld.

Fantastisk på frisk pasta - hen over en pizza, i en salat eller blot som et stykke ost med brød.

Pecorino Romano modnes fra 4 måneder til et år.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?