Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.
Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.
Skyl linserne rigtig godt under den kolde hane, og kog dem derefter i 30 min. som skrevet på pakken. Hvis du bruger linser fra dåse, så kom dem op i en sigte, skyld dem, og lad dem dryppe af.
Hak løg og hvidløg fint, skræl og riv gulerødderne groft.
Kom først 1/2 spsk. olie pr. person i gryden, og varm det op. Steg baconternene i gryden. Tag ternene op af gryden, når de er gyldne, og kom dem op i en skål. Steg løg og hvidløg, til de er bløde og klare. Kom derefter hakket oksekød i, og brun kødet. Tilføj revet gulerod, oregano, timian, tomatpuré, hakkede tomater og soyasaue. Smag til med salt og peber.
Hvis du har tid til det, så lad bolognesen stå og simre i 10 min. over lavt blus.
Snit spidskål i strimler, og steg dem på en varm pande tilsat salt og peber i 2-3 min. i 1/2 spsk. olie pr. person.
Server bolognesen ovenpå stegt spidskål.
Kommentarer og forslag til opskriften