0

Fransk skalotteløgssauce

Opskriften er udviklet af:
Hovedingrediens:
Grøntsager
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter

Fremgangsmåde

Pil løgene og skær dem i tynde ringe.

Smelt 2½ spsk. smør i en gryde, drys melet i og lad det blive lysegult under omrøring.

Pisk den kogende mælk i lidt efter lidt og lad saucen simre sagte i 15 min.

Imens blancheres løgringene 2 min i kogende saltvand, hældes i en sigte og får lov at dryppe godt af. Resten af smørret gyldens på en pande, og løgringene steges gennemsigtige, hvorefter de røres i saucen. Smag løgsaucen til med salt, peber og evt lidt sukker, lad den simre sagte i yderligere 5 min og rør til sidst fløden i.

Kommentarer og forslag til opskriften