Skyl risene i rigeligt vand for at fjerne stivelsen, så risene ikke bliver grødet. Bring risene i kog i ca. 1 dl letsaltet vand pr. person med låg på. Når vandet koger, røres der én enkelt gang i risene, og der skrues helt ned for blusset. Når vandet er fordampet efter ca. 5-10 min., slukkes blusset. Lad risene hvile med låg på i 5 min. før brug.
Lad efterfølgende risene afkøle på et stort fad, så de bedre kan dampe af. Det gør det nemmere at stege risene.
Pil hvidløget og skyl kål, citrongræs og basilikum.
Hak citrongræs og kål i fine strimler, hak hvidløg fint, og pil bladene fra stilken på basilikummen. Hak halvdelen af basilikummen fint, og bland det i plantefarsen sammen med sesamolien og halvdelen af citrongræsset.
Varm en wok eller stor teflonpande op ved middelhøj varme.
Form ca. 4 boller pr. person af dellefarsen, og steg dem i 1 spsk. olie pr. person i ca. 3 min. på 2 sider.
Tag dellerne op af panden, og steg kålet i ca. 3 min. under omrøring. Tilsæt risene, og steg i yderligere 3 min. Tilsæt efterfølgende hvidløg og det sidste citrongræs, og steg i yderligere 1 min. Skru lidt ned for varmen, slå æggene ned i panden, og tilsæt samtidig fiskesauce og lidt lys eddike. Rør godt rundt, og smag efterfølgende til med salt, peber og eddike.
Fordel retten i dybe skåle og top med dellerne og basilikummen.
Plantefars indeholder:
80% Grøntsager (Kartofler, løg, porre, blomkål, og broccoli).
Derudover: Ærtemel, havregryn (glutenfri), Rapsolie salt og krydderier.
Kundekommentarer ()