0
Fried rice med basilikumdeller og stegt kinakål

Fried rice med basilikumdeller og stegt kinakål

Hovedingrediens:
Grøntsager
Sæson:
Sommer
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Co2 venlig
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
ris
1 min.
Risene

Skyl risene i rigeligt vand for at fjerne stivelsen, så risene ikke bliver grødet. Bring risene i kog i ca. 1 dl letsaltet vand pr. person med låg på. Når vandet koger, røres der én enkelt gang i risene, og der skrues helt ned for blusset. Når vandet er fordampet efter ca. 5-10 min., slukkes blusset. Lad risene hvile med låg på i 5 min. før brug. 

Lad efterfølgende risene afkøle på et stort fad, så de bedre kan dampe af. Det gør det nemmere at stege risene. 

basilikumcitrongræshvidløgkinakålplantefars - vegansk farsristet sesamolie
5 min.
Grøntsagerne og dellefarsen

Pil hvidløget og skyl kål, citrongræs og basilikum. 

Hak citrongræs og kål i fine strimler, hak hvidløg fint, og pil bladene fra stilken på basilikummen. Hak halvdelen af basilikummen fint, og bland det i plantefarsen sammen med sesamolien og halvdelen af citrongræsset.

æg2nam pla (fiskesauce)Lys eddike
20 min.
Stegning

Varm en wok eller stor teflonpande op ved middelhøj varme.

Form ca. 4 boller pr. person af dellefarsen, og steg dem i 1 spsk. olie pr. person i ca. 3 min. på 2 sider. 

Tag dellerne op af panden, og steg kålet i ca. 3 min. under omrøring. Tilsæt risene, og steg i yderligere 3 min. Tilsæt efterfølgende hvidløg og det sidste citrongræs, og steg i yderligere 1 min. Skru lidt ned for varmen, slå æggene ned i panden, og tilsæt samtidig fiskesauce og lidt lys eddike. Rør godt rundt, og smag efterfølgende til med salt, peber og eddike.

30 min.
Anretning

Fordel retten i dybe skåle og top med dellerne og basilikummen. 

Bonusinfo

Plantefars indeholder:

80% Grøntsager (Kartofler, løg, porre, blomkål, og broccoli).

Derudover: Ærtemel, havregryn (glutenfri), Rapsolie salt og krydderier.

Laktosefri

nøglehulsmærket og veganske frikadeller

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?