0
Frikadeller a la mor Aase med varm kålsalat

Frikadeller a la mor Aase med varm kålsalat

Hovedingrediens:
Gris
Sæson:
Efterår, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Slankemad
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med:

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.
Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

stort løghakket grisekød 6-9%æghavregryn
1 min.
Rør farsen

Hak løget fint, og kom det i en skål med kød, æg, havregryn, 1/4 tsk. salt pr. person og en lille 1/4 tsk. peber pr. person. Rør lidt vand i, hvis farsen virker for tør, og lad den trække i 10 min.

valnøddekerner
5 min.
Valnødder

Rist valnødderne på en tør pande i et par minutter, og hak dem groft.

10 min.
Steg frikadeller

Kom 1/2 spsk. olie pr. person på en varm pande. Form 3 frikadeller pr. person, og steg dem på panden i ca. 4 min. på hver side.

rødkåltørrede abrikoseræble
15 min.
Rødkål

Snit rødkålen fint, og skær abrikoserne i mindre stykker. Befri æblet for kernehuset, og skær det i tynde skiver.

Kom 1/2 spsk. olie pr. person på en varm pande, og steg rødkålen i 8-10 min. Husk at vende rundt i den undervejs.

appelsindijon sennep
20 min.
Dressing

Riv skrællen af appelsinen fint. Du skal bruge 1/8 skræl fra appelsinen pr. person.

Kom appelsinsaft, revet appelsinskræl, 1/2 spsk. olivenolie pr. person, sennep, salt, peber samt 1/2 tsk. honning, hvis du har, i en beholder med låg (fx en jævningsryster), og ryst det hele godt sammen. 

30 min.
Anretning

Hæld dressingen over rødkålsblandingen.

Kom æbler, abrikoser og valnødder på den varme rødkålssalat, og server sammen med frikadellerne.

 

Næringsindhold pr. person:

Energi:
682 kcal
Fedt:
41,8 g
heraf mættede fedtsyrer:
5,4 g
Kulhydrat:
35,2 g
heraf sukkerarter:
26,6 g
Kostfibre:
10 g
Protein:
37,2 g

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?