0
Frikadeller med grillede rodfrugter, granatæble og rygeost

Frikadeller med grillede rodfrugter, granatæble og rygeost

Hovedingrediens:
Gris
Sæson:
Forår
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Slankemad
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med:

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

rodfrugter (blandede)
1 min.
Bag rødderne

Forvarm ovnen til 200 grader varmluft. Dæk en bradepande med bagepapir.

Flæk rødderne, og spred dem ud på bagepladen. Vend dem i 1 tsk. olie pr. person, krydr med salt og peber og bag dem i ca. 20 min., indtil de har fået godt med farve og er blevet møre.

hakket svinekød 4-7%ægskalotteløgMini mælk
10 min.
Rør farsen

Riv løget på den grove side af et rivejern. Kom det i en skål sammen med kød, æg, mælken, 1/2 tsk. salt, og 1/2 spsk. hvedemel pr. person. Bland farsen grundigt med et piskeris eller en håndmixer.

Lad farsen stå på køl, indtil den skal bruges.

mung daal / gule linser
15 min.
Kog linserne

Kom linserne i en gryde med rigeligt vand og et skud salt. Lad linserne koge stille og roligt under låg i ca. 10 min., til de er møre.

20 min.
Steg frikadellerne

Form 3 frikadeller pr. person, og steg dem på en pande ved middelhøj varme i 1 tsk. olie i ca. 3 min. på hver side.

Fynsk Rygeost  - fra Gundestrup Mejerigranatæble
25 min.
Færdiggør salaten

Spred rygeosten i bunden af et fad, og anret gulerødder, linser og granatæblekerner henover.

30 min.
Anretning

Servér frikadellerne med rodfrugtssalaten.

Bonusinfo

Rygeosten er den eneste ægte danske ost, der ikke er inspireret fra udlandet. Ostetypen har sin start på Fyn i 1800-tallet, hvor den blev lavet ude på mange gårde. Dette er også årsagen til at det ofte kaldes “Fynsk Rygeost”. Nogle mener, at rygeosten dog kan spores helt tilbage til vikingetiden. Denne gamle danske specialitet har Gundestrup Mejeri specialiseret sig i at producere.

Striberne på osten stammer fra den rist, som osten ligger på mens den ryges.

Bonusinfo

Mung Daal også kaldt gule linser, er halve afskallede mungbønner. Smagen er let sødlig.
Linserne er velegnede som tilbehør, postejer, frikadeller og gryderetter og ikke mindst til Indisk Daal da de nemt koger ud.

Næringsindhold pr. person:

Energi:
573 kcal
Fedt:
21,1 g
heraf mættede fedtsyrer:
4,6 g
Kulhydrat:
46 g
heraf sukkerarter:
4,2 g
Kostfibre:
6,9 g
Protein:
47,9 g

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?