0
Frikadeller med kold glaskålssalat
Hovedingrediens:
Gris
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Slankemad

Fremgangsmåde

Skjul tidslinje
0 min.
Lad os starte med

Skyl grønt, frugt og krydderurter. Vask hænder og redskaber efter håndtering af fisk, kød og grøntsager. Find alle ingredienser og redskaber frem

glaskål
1 min.
Glaskålssalat

Skræl glaskål, og skær den i små, mundrette stykker.

purløgyoghurt 3,5 %mayonnaisedijon sennepflydende honning
5 min.
Dressing til salat

Hak purløg fint.

Rør yoghurt, mayonnaise, dijonsennep, purløg og 1/2 tsk. honning pr. person sammen i en skål. Smag til med salt og peber.

løghvidløggulerødderHakket grisekødægsødmælk
10 min.
Fars til frikadeller

Hak løg og hvidløg, og riv gulerod. Vrid så meget væske som muligt ud af den revne gulerod, fx i et viskestykke. 

Bland løg, hvidløg, revet gulerod, hakket grisekød, æg, mælk, 1 spsk. havregryn pr. person, 1/2 tsk. salt pr. person og 1 knsp. peber pr. person i en skål.

Form ca. 3 frikadeller pr. person, og steg dem i lidt olie i ca. 10 min. på hver side.

cherry- eller blommetomater
15 min.
Tomater

Del cherrytomater i halve.

20 min.
Bland salaten

Bland glaskål og tomater (gem nogle stykker til pynt) med dressingen, og smag til med salt og peber.

Pynt salaten med halve tomater, og stil skålen på køl, indtil salaten skal spises.

30 min.
Anretning

Spis 3 frikadeller pr. person med kold glaskålssalat til.

Kommentarer og forslag til opskriften

Næringsindhold pr. person:

Energi:
507 kcal
Fedt:
28 g
heraf mættede fedtsyrer:
6,5 g
Kulhydrat:
22,7 g
heraf sukkerarter:
12,5 g
Kostfibre:
10,4 g
Protein:
35,6 g