0
Frikadeller med kold glaskålssalat
Hovedingrediens:
Grøntsager
Sæson:
Sommer
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Slankemad
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

glaskål
1 min.
Glaskålssalat

Skræl glaskål, og skær den i små, mundrette stykker.

purløgyoghurt 3,5 %mayonnaisedijon sennepflydende honning
5 min.
Dressing til salat

Hak purløg fint.

Rør yoghurt, mayonnaise, dijonsennep, purløg og 1/2 tsk. honning pr. person sammen i en skål. Smag til med salt og peber.

løghvidløggulerodhakket grisekød 6-9%ægsødmælk
10 min.
Fars til frikadeller

Hak løg og hvidløg, og riv gulerod. Vrid så meget væske som muligt ud af den revne gulerod, fx i et viskestykke. 

Bland løg, hvidløg, revet gulerod, hakket grisekød, æg, mælk, 1 spsk. havregryn pr. person, 1/2 tsk. salt pr. person og 1 knsp. peber pr. person i en skål.

Form ca. 3 frikadeller pr. person, og steg dem i lidt olie i ca. 10 min. på hver side.

cherry- eller blommetomater
15 min.
Tomater

Del cherrytomater i halve.

20 min.
Bland salaten

Bland glaskål og tomater (gem nogle stykker til pynt) med dressingen, og smag til med salt og peber.

Pynt salaten med halve tomater, og stil skålen på køl, indtil salaten skal spises.

30 min.
Anretning

Spis 3 frikadeller pr. person med kold glaskålssalat til.

Næringsindhold pr. person:

Energi:
507 kcal
Fedt:
28 g
heraf mættede fedtsyrer:
6,5 g
Kulhydrat:
22,7 g
heraf sukkerarter:
12,5 g
Kostfibre:
10,4 g
Protein:
35,6 g

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?