0
Frikassé på rødspætte med stegt grønkål og æble

Frikassé på rødspætte med stegt grønkål og æble

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår
Tilberedningstid:
40 minutter
Opskriftstype:
Co2 venlig
Brugerbedømmelser:
Allergener:
Rødspætte, Selleri, Knoldselleri, Hvedemel

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
bagekartofler
1 min.
Kartoflerne

Forvarm ovnen til 200 grader. 

Skrub kartoflerne under vand, og skær dem i mundrette stykker. 

Spred kartoflerne ud på en bradepande dækket med bagepapir, og vend dem i 1/2 spsk. olie pr. person og lidt salt. Bag kartoflerne i ca. 20 min., indtil de har fået en gylden overflade og er bløde ind til midten. 

porreknoldsellerigrønkålrødt æble
10 min.
Grøntsagerne

Skræl selleriet med en kniv, pil det yderste lag af porren, og skyl dem grundigt sammen med kålet og æblet. 

Skær selleriet ud i små tern, og porren i tynde skiver. Pil kålet fra stokken i mundrette størrelser, og skær æblet i tern. 

rødspættebouillon
20 min.
Fisken

Sæt en gryde med 1 dl. vand pr. person over at koge, og tilsæt bouillon, selleri og porre. Lad grøntsagerne simre i ca. 5 min., indtil de er bløde, og tag dem op af bouillonen med en hulske.

Skær fisken i mundrette chunks. Lad den simre stille og roligt i vandet i ca. 30 sek., før den tages op igen med en hulske. Bouillonen skal bruges til sovsen. 

30 min.
Sovsen

Varm en kasserolle eller gryde op ved middelvarme. Den skal helst være med runde kanter i bunden, så det bliver nemmere at piske sovsen med et piskeris. 

Tilsæt 1 spsk. olie og ½ spsk. mel pr. person, og rør rundt i 1 min. Hæld bouillonen i lidt efter lidt under omrøring, så der ikke dannes klumper. Skru helt ned for blusset, kom de kogte grøntsager i, og smag til med salt. Kom fisken i lige før anretning.

35 min.
Grønkålet

Varm en pande op ved høj varme. Når den er rygende varm, steges kålet i 1/2 spsk. olie pr. person i ca. 3 min. under omrøring. Kom den op i en skål sammen med æblet, og krydr med salt og peber. 

40 min.
Anretning

Server de bagte kartofler med frikasséen og kål/æble salaten. 

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?