0
Frikasse på sprængt svinenakke med fennikel og peberrod

Frikasse på sprængt svinenakke med fennikel og peberrod

Hovedingrediens:
Gris
Sæson:
Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Co2 venlig

Fremgangsmåde

Skjul tidslinje
0 min.
Lad os starte med:

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

kartofler
1 min.
Kartofler

Sæt en kasserolle med letsaltet vand over at koge. Skrub kartoflerne under vand efter behov.

Kom kartoflerne i vandet, og vær opmærksom på, at vandet kun lige netop skal op at simre. Kog kartoflerne til de er møre i ca. 10 min. Sluk for blusset, og lad kartoflerne hvile i vandet 5 min. længere, før du hælder vandet fra.

FennikelløghvedemelSous vide, mør grisenakkesødmælkpeberrod
5 min.
Frikassé

Pil løget, skyl fenniklen, og skær begge i tern.

Varm en gryde op ved middel varme. Steg fennikel og løg i 1 spsk. olie pr. person under omrøring i ca. 5 min., indtil de bliver gyldne.

Tilsæt 1 spsk. hvedemel pr. person, og rør det godt rundt i 1 minuts tid.

Hæld mælken i lidt efter lidt under omrøring, indtil sovsen får den rette cremede konsistens.

Skær kødet i mundrette stykker, og tilsæt det til sovsen samme med bouillonen fra kødposen.

Lige før servering skrælles peberroden, og rives på den fine side af et rivejern.

Kom peberroden i retten, og smag til med salt og peber.

30 min.
Anretning

Servér frikasséen med kartoflerne.

Kommentarer og forslag til opskriften