0

Frillicesalat med brede bønner, æble og bacon

Opskriften er udviklet af:
Hovedingrediens:
Grøntsager
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter

Fremgangsmåde

Rist baconen sprød og dryp den af på fedtsugende papir. Snit bønnerne i 1 cm brede skrå stykker og giv dem 1 minuts opkog i letsaltet vand. Halver agurken, skrab kernerne ud og skær kødet i skiver. Halver æblerne, fjern stilk og kernehus og skær kødet i tern. Skyl salaten, dryp den godt af og bræk den i mundrette stykker. Bred den ud på et fad og fordel bønner, agurk, æbler og bacon ovenpå. Pisk olie, citronsaft, sennep, honning, salt og peber sammen og smag til. Dryp dressingen over salaten og server som tilbehør til fisk, fjerkræ eller kød.

Kommentarer og forslag til opskriften

Bonusinfo

EVOO står for Extra Virgin Olive Oil og er den højeste kvalitet inden for olivenolie. Den fremstilles udelukkende ved mekanisk, kold presning uden brug af varme eller kemikalier og har en meget lav syregrad. Det giver en ren, frugtig smag med noter af græs, artiskok, mandel eller peber – afhængigt af olivensort og høsttidspunkt. EVOO bruges traditionelt i Middelhavskøkkenet både rå og til madlavning og bidrager med sunde fedtsyrer og naturlige antioxidanter.

3 fun facts om EVOO

  1. Den let bitre og pebrede fornemmelse i halsen er et kvalitetstegn og skyldes polyfenoler – de samme antioxidanter, der gør olien sund.

  2. Tidligt høstede, grønne oliven giver mindre olie, men markant mere smag og flere antioxidanter end sent høstede, modne oliven.

  3. En god EVOO er mere varmestabil, end mange tror, fordi dens antioxidanter beskytter fedtet – den kan derfor godt bruges til moderat stegning uden problemer.

Bonusinfo

VIGTIG INFO:
På grund af grønne bønners naturlige indhold af stoffet lektiner - anbefaler fødevarestyrelsen at koge bønnerne i 5 til 10 min. afhængig af størrelse. Det gælder også, hvis bønnerne efterfølgende skal pandesteges.