Kom couscoussen i en skål, der kan tåle varme. Hæld kogende vand over, så det netop dækker, og tilsæt lidt salt. Lad couscoussen trække tildækket med film i 5 min. Hæld eventuelt overskydende vand fra ved at komme couscoussen i en sigte. Rør i den med en ske, og når den er afkølet let, smuldres couscoussen fra hinanden med fingrene eller en gaffel.
Skyl mynten grundigt, afdryp den for vand, og hak den groft.
Pil løget, og skær det i fine skiver. Vend det godt rundt med mynten, 1 spsk. eddike pr. person og lidt salt.
Skær pitabrødet i grove tern. Rist dem på en pande sammen med solsikkekernerne i 1 spsk. olivenolie pr. person. Rist under omrøring i ca. 5 min., indtil det hele får en gylden overflade. Overføres til en tallerken med fedtsugende papirm og krydres med salt.
Skær skrællen af appelsinen med en kniv, skær appelsinkødet i grove tern, og krydr med lidt salt og sukker.
Pil hvidøget og hak det fint. Bland 1/2 spsk. olivenolie, 1 tsk. eddike, grov sennep og 1/2 tsk. sennep pr. person med hvidløget og lidt salt og peber i en skål.
Skyl kålet grundigt, og skær det i grove stykker.
Varm en pande op til høj varme. Når den er rygende varm, steges kålet i lidt olie, indtil det får godt med farve og bliver tilpas mørt. Steg kålet i flere omgange, hvis det fylder for meget på panden.
Kom kålet op i en serveringsskål eller fad, og vend det sammen med couscousen, appelsinen, syltet rødløg/mynte og det meste af nødde/brødblandingen.
Fordel salaten ud på tallerkener, hæld dressingen henover, og top med det sidste af brød/nøddeblanding.
Kundekommentarer ()