0
Frisk couscous salat med sprøde kerner, spidskål og appelsin

Frisk couscous salat med sprøde kerner, spidskål og appelsin

Hovedingrediens:
Grøntsager
Sæson:
Forår
Tilberedningstid:
40 minutter
Opskriftstype:
Co2 venlig

Fremgangsmåde

Skjul tidslinje
couscous
1 min.
Couscous

Kom couscoussen i en skål, der kan tåle varme. Hæld kogende vand over, så det netop dækker, og tilsæt lidt salt. Lad couscoussen trække tildækket med film i 5 min. Hæld eventuelt overskydende vand fra ved at komme couscoussen i en sigte. Rør i den med en ske, og når den er afkølet let, smuldres couscoussen fra hinanden med fingrene eller en gaffel. 

eddikesaltrødløgmynte
5 min.
Mynte/rødløg

Skyl mynten grundigt, afdryp den for vand, og hak den groft.

Pil løget, og skær det i fine skiver. Vend det godt rundt med mynten, 1 spsk. eddike pr. person og lidt salt.

store pita / somunsolsikkekernerolivenolie, ekstra jomfru
10 min.
Kerner og brød

Skær pitabrødet i grove tern. Rist dem på en pande sammen med solsikkekernerne i 1 spsk. olivenolie pr. person. Rist under omrøring i ca. 5 min., indtil det hele får en gylden overflade. Overføres til en tallerken med fedtsugende papirm og krydres med salt.

appelsinhvidløgsort pebersukkersennepolivenolie, ekstra jomfrugrov Dijon sennep
20 min.
Dressing og appelsin

Skær skrællen af appelsinen med en kniv, skær appelsinkødet i grove tern, og krydr med lidt salt og sukker. 

Pil hvidøget og hak det fint. Bland 1/2 spsk. olivenolie, 1 tsk. eddike, grov sennep og 1/2 tsk. sennep pr. person med hvidløget og lidt salt og peber i en skål.

 

spidskål
30 min.
Kål

Skyl kålet grundigt, og skær det i grove stykker. 

Varm en pande op til høj varme. Når den er rygende varm, steges kålet i lidt olie, indtil det får godt med farve og bliver tilpas mørt. Steg kålet i flere omgange, hvis det fylder for meget på panden. 

Kom kålet op i en serveringsskål eller fad, og vend det sammen med couscousen, appelsinen, syltet rødløg/mynte og det meste af nødde/brødblandingen. 

40 min.
Anretning

Fordel salaten ud på tallerkener, hæld dressingen henover, og top med det sidste af brød/nøddeblanding.

Kommentarer og forslag til opskriften

Bonusinfo

EVOO står for Extra Virgin Olive Oil og er den højeste kvalitet inden for olivenolie. Den fremstilles udelukkende ved mekanisk, kold presning uden brug af varme eller kemikalier og har en meget lav syregrad. Det giver en ren, frugtig smag med noter af græs, artiskok, mandel eller peber – afhængigt af olivensort og høsttidspunkt. EVOO bruges traditionelt i Middelhavskøkkenet både rå og til madlavning og bidrager med sunde fedtsyrer og naturlige antioxidanter.

3 fun facts om EVOO

  1. Den let bitre og pebrede fornemmelse i halsen er et kvalitetstegn og skyldes polyfenoler – de samme antioxidanter, der gør olien sund.

  2. Tidligt høstede, grønne oliven giver mindre olie, men markant mere smag og flere antioxidanter end sent høstede, modne oliven.

  3. En god EVOO er mere varmestabil, end mange tror, fordi dens antioxidanter beskytter fedtet – den kan derfor godt bruges til moderat stegning uden problemer.