Kog nudlerne som angivet på pakken, og skyl dem efterfølgende i koldt vand for at fjerne stivelsen. Vend dem godt rundt i sesamolien, og gem til senere.
Skær fisken i små stykker, vend den i srirachaen, og læg den til side.
Bland fiskesaucen, citronsaften, 1 spsk. eddike pr. person, 1/2 tsk. sukker pr. person (eller lys sirup/honning), lidt revet hvidløg og ingefær og 1/2 spsk. olie pr. person. Bland det godt rundt, så sukkeret opløses. Sovsen skal smage kraftigt salt, syrligt og sødt, så juster evt. med ekstra salt, eddike og sukker.
Pil rødløget, og skær det i tynde strimler. Kom det i lagen, og lad det trække, imens du skærer resten af grøntsagerne.
Skræl guleroden, og skær den i tynde stave. Skær skrællen af melonen med en kniv, halvér den og kassér kernehuset. Skær kødet i store tern.
Skyl basilikummen grundigt, afdryp den for vand, og hak den groft.
Vend alle grøntsagerne rundt i rødløgslagen, og smag igen til med salt, eddike og sukker.
Varm en pande op ved høj varme. Vend fisken i 1/2 spsk. mel, og steg den i 1/2 spsk. olie pr. person i ca. 1-3 minutter på hver side, eller til fisken lige akkurat er gennemstegt.
Fordel nudlerne i bunden af en dyb tallerken. Anret salaten henover, top med fisken, og hæld overskydende lage henover.
Thaibasilikum ligner lidt almindelig basilikum i udseende og til dels smag, men den er noget mere spids i bladene. Den smager let sødligt, er krydret med noter af peber. Thaibasilikum er fantastisk smagsgiver i det asiatiske køkken og er nærmest uundværlig i fx thailandske retter med kokosmælk.
Kundekommentarer ()