0
Frisk salat med braisseret gris, syltet rødløg og chili

Frisk salat med braisseret gris, syltet rødløg og chili

Hovedingrediens:
Gris
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
25 minutter
Opskriftstype:
Co2 venlig

Fremgangsmåde

Skjul tidslinje
perlespelt
1 min.
Spelten

Kom perlespelten i en gryde med rigeligt vand og et skud salt. Lad spelten koge stille og roligt under låg i ca. 20 min., til den er mør.

Sous vide, mør grisenakke
3 min.
Kødet

Skær kødet i så tynde skiver som muligt, og anret skiverne på et fad, så de kan få lidt stuetemperatur.

nam pla (fiskesauce)limekorianderrød chilirødløghvidløg
10 min.
Dressingen

Bland fiskesauce, limesaft, 1 spsk. eddike pr. person, 1/2 tsk. sukker pr. person (eller lys sirup/honning), fintrevet hvidløg og 1/2 spsk. olie pr. person. Bland godt rundt, så sukkeret opløses. Dressingen skal smage kraftigt salt, syrligt og sødt, så juster evt. med ekstra salt, eddike og sukker.

Pil rødløget, og skyl chilien og korianderen. Skær chilien og rødløget i tynde strimler (undlad kernerne fra chilien, hvis retten ikke skal være for stærk). Hak stilkene fra korianderen fint. Kom det hele i dressingen, og lad det trække.

pak choy
20 min.
Kålen

Sæt en gryde med saltet vand over at koge.

Skyl kålen grundigt, og pil bladene fra stokken. Kog kålen i 30 sek., dræn vandet fra, og skyl den efterfølgende under koldt vand.

25 min.
Anretning

Anret de forskellige elementer i en dyb skål, og top med dressingen og korianderblade.

Kommentarer og forslag til opskriften

Bonusinfo

EVOO står for Extra Virgin Olive Oil og er den højeste kvalitet inden for olivenolie. Den fremstilles udelukkende ved mekanisk, kold presning uden brug af varme eller kemikalier og har en meget lav syregrad. Det giver en ren, frugtig smag med noter af græs, artiskok, mandel eller peber – afhængigt af olivensort og høsttidspunkt. EVOO bruges traditionelt i Middelhavskøkkenet både rå og til madlavning og bidrager med sunde fedtsyrer og naturlige antioxidanter.

3 fun facts om EVOO

  1. Den let bitre og pebrede fornemmelse i halsen er et kvalitetstegn og skyldes polyfenoler – de samme antioxidanter, der gør olien sund.

  2. Tidligt høstede, grønne oliven giver mindre olie, men markant mere smag og flere antioxidanter end sent høstede, modne oliven.

  3. En god EVOO er mere varmestabil, end mange tror, fordi dens antioxidanter beskytter fedtet – den kan derfor godt bruges til moderat stegning uden problemer.