Kom perlespelten i en gryde med rigeligt vand og et skud salt. Lad spelten koge stille og roligt under låg i ca. 20 min., til den er mør.
Skær kødet i så tynde skiver som muligt, og anret skiverne på et fad, så de kan få lidt stuetemperatur.
Bland fiskesauce, limesaft, 1 spsk. eddike pr. person, 1/2 tsk. sukker pr. person (eller lys sirup/honning), fintrevet hvidløg og 1/2 spsk. olie pr. person. Bland godt rundt, så sukkeret opløses. Dressingen skal smage kraftigt salt, syrligt og sødt, så juster evt. med ekstra salt, eddike og sukker.
Pil rødløget, og skyl chilien og korianderen. Skær chilien og rødløget i tynde strimler (undlad kernerne fra chilien, hvis retten ikke skal være for stærk). Hak stilkene fra korianderen fint. Kom det hele i dressingen, og lad det trække.
Sæt en gryde med saltet vand over at koge.
Skyl kålen grundigt, og pil bladene fra stokken. Kog kålen i 30 sek., dræn vandet fra, og skyl den efterfølgende under koldt vand.
Anret de forskellige elementer i en dyb skål, og top med dressingen og korianderblade.
Kundekommentarer ()