0
Frisk salat på kuller med tomat, squash og edemame

Frisk salat på kuller med tomat, squash og edemame

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Efterår
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Slankemad
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

bulgur
1 min.
Kog bulguren

Skyl bulguren under koldt vand i en sigte. Kom den skyllede bulgur i en gryde, og tilsæt vand, så det godt og vel dækker. Kog i 8-10 min. under låg ved middel varme. Sluk for varmen, og lad bulguren hvile under låg i 5 min. Rør godt rundt i bulguren, så kornene adskilles.

cherry- eller blommetomatersquash
5 min.
Forbered grøntsagerne

Halvér tomaterne.

Skær squashen i mundrette stykker.

hvidløgsennep
10 min.
Rør dressingen

Bland 1/2 spsk. olivenolie pr. person, 1 tsk. eddike pr. person og 1/2 tsk. sennep pr. person, revet hvidløg og lidt salt i en stor skål. 

Tilsæt tomat. Rør godt rundt og gem dressingen til senere.

squash
15 min.
Steg squashen

Varm en pande op ved høj varme. Steg squashen på en side i 1 tsk. olie pr. person i ca. 2 min., indtil den får rigeligt med farve. Overfør squash til skålen med tomater.

kullerfilet uden skind
20 min.
Steg fisken

Varm en pande op ved høj varme.

Når panden er godt gennemvarm, tilsættes 1 tsk. olie pr. person. Læg fisken på panden, og lad den stege i ca. 3 min. ved middelvarme. 

Vend fisken om på den modsatte side, og steg videre i ca. 30 sek. Vil du have fisken helt gennemstegt, så lad den stege 3 min. på begge sider. 

Tag fisken af panden, og servér straks. 

mukimame (bælgede edamamebønner)
25 min.
Rør salaten

Kom edemamebønnerne i salaten, og vend den godt rundt. Smag til med salt, peber og evt. lidt eddike.

30 min.
Anretning

Fordel bulguren i skåle, og anret salat og fisk henover.

Bonusinfo

Kend din fisk: Kuller

GASTRONOMISK

Kullerens kød er hvidt, magert og oftest mere fast end torskens. Den spisemæssige højsæson er størst i efterårsmånederne. Herhjemme har den særligt været saltet og tørret som klipfisk, og nogle steder desuden røget. Man vil i de fleste retter kunne erstatte kuller med torsk, lange, kulmule eller lyssej, og den kan som torsk tilberedes på mange måder - pocheret, dampet, bagt og stegt i smør.

Kulleren er meget populær i Storbritannien, hvor den både spises koldrøget som Finnan haddie og varmrøget som Arbroath smokie. Kuller er desuden en af de foretrukne fisk til fish & chips.

SUNDHED

Kulleren er en mager fisk med kun ca. 1g fedt/100 g. Proteinindholdet er ca. 19g/100 g. Den er særligt rig på selen, der styrker vores immunforsvar og hos mænd sætter sædproduktionen op.

Læs mere om kuller her > KEND DIN FISK

Bonusinfo

Mukimame er bælgede edamamebønner. Edamamebønner er en sojabønne, hvor man spiser de grønne, umodne bønner. Navnene stammer fra Japan, hvor edamame betyder sojabønner med bælg, og mukimame er de bælgede bønner.

Næringsindhold pr. person:

Energi:
506 kcal
Fedt:
18,6 g
heraf mættede fedtsyrer:
1,8 g
Kulhydrat:
44 g
heraf sukkerarter:
5,3 g
Kostfibre:
8,6 g
Protein:
37,3 g

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?