Hak løg, porre og hvidløg i tynde skiver.
Skær tomaterne i kvarte.
Hak purløget fint.
Kom porren i en pande med 1 spsk. olie, og varm op ved middel varme. Lad porren simre i 3 min. under omrøring.
Tilsæt fisken, og lad den tilberede langsomt i ca. 3 min., indtil den begynder at flage.
Sluk for varmen, og lad porre og fisk køle lidt af.
Varm en gryde op ved middel varme.
Steg løg og hvidløg under omrøring i ca. 5 min.
Tilsæt tomaterne, og hæld vand i, indtil det lige dækker.
Lad suppen simre i 5 min., og blend efterfølgende med en stavblender.
Smag til med salt og peber.
Skær brødet i skiver, og rist det godt på den ene side.
Hæld mayonnaisen op til den tilberedte fisk. Rør godt rundt, og smag til med salt og peber.
Hæld suppen i skåle, og dryp den med olivenolie.
Servér brødskiverne med torskesalat på, og top med purløg.
Nyklassikeren Ølandshvedebolle, som vi har valgt som vores "husbrød" er blandet med ristet hvedeflager og fuldkornssurdej og fermenteret i op til 24 timer, dette giver en utrolig dejlig krumme med den genkendelige dybe kornsmag.
Kundekommentarer ()