0
Bruchettas med fyldte auberginer, romesco og egebladssalat

Bruchettas med fyldte auberginer, romesco og egebladssalat

Hovedingrediens:
Grøntsager
Sæson:
Sommer
Tilberedningstid:
45 minutter
Opskriftstype:
Co2 venlig

Fremgangsmåde

Skjul tidslinje
aubergineløgraspfarmhouse cheddarolivenolie, ekstra jomfru
1 min.
Auberginen

Forvarm ovnen til 200 grader. Flæk auberginen, skrab 2/3 af indmaden ud med en ske, og hak den groft. Kom indmaden i en kasserolle med 1 spsk. olie pr. person, og lad den simre ved lav varme under omrøring. Imens pilles løget, og hakkes fint. Kom det i kasserollen, og lad det simre videre i ca. 5 min., indtil løgene er gyldne. Tilsæt raspen, og smag til med salt og peber. Smør et ildfast fad med lidt olie, og læg de hule auberginer heri. Kom det stegte fyld i auberginerne, og riv osten henover. Bag auberginerne i ca. 20 min., indtil de har fået godt med farve i overfladen. 

rød peberfrugtmandlerromesco krydderihvidløg
20 min.
Romescoen

Kom mandlerne i en kasserolle, og steg dem under omrøring ved middel varme i 1 spsk. olie pr. person. Skyl peberfrugten, halvér den, kassér kernehuset, og skær den i grove stykker. Pil hvidløget, og skær det i tynde skiver. Kom peberfrugt, hvidløg og romescokrydderi i kasserollen, og steg i 1 min. under omrøring. Kom låg på, og lad det dampe i ca. 5 min., indtil det er blevet mørt. Hæld 1 spsk. olie i gryden, blend det til en grov masse med en stavblender, og smag til med salt og peber. 

30 min.
Brødet

Skær brødet i skiver, og rist eller bag dem i ovnen med lidt olie henover i ca. 5 min., indtil de er blevet gyldne i overfladen. 

egebladssalatbalsamico
35 min.
Salaten

Pil bladene på salaten i mindre stykker, skyl dem grundigt, og afdryp dem for vand. Kom bladene i en skål, vend med 1 spsk. olivenolie og en 1/2 spsk. balsamico pr. person, og krydr med salt og peber.

45 min.
Anretning

Servér de forskellige elementer hver for sig, og spis dem med brødet til. 

Kommentarer og forslag til opskriften

Bonusinfo

Romescokrydderi indeholder:

30% sød paprika, 20% mandler, 10% hasselnødder, 15% bitter røget paprika, 20% urtebouillon, 2% cayenne, 2% chili flager, 1% safran

Bonusinfo

Primitivo surdejsboller:

Rugsurdej og fuldkornssurdej æltes med italiensk Tipo 00 hvedemel samt fuldkornshvedemel og hørfrø. Et højt vandindhold og lang fermenteringsproces resulterer i en bolle med smag, saft og karakter.