Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.
Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.
Skyl bulguren under koldt vand i en sigte. Kom den skyllede bulgur i en gryde, og tilsæt vand, så det godt og vel dækker. Kog i 8-10 min. under låg ved svag varme. Lad den kogte bulgur afdryppe og køle lidt af i en sigte. Hvis bulguren klistrer lidt, kan man med fordel skylle den under koldt vand.
Vend bulguren med 1/2 spsk. olie pr. person, og krydr med salt og peber.
Forvarm ovnen til 180 grader.
Pil løg og hvidløg, og hak dem fint.
Skyl auberginen, og flæk den på midten. Skrab kernehuset ud med en ske, og hak ligeledes kernehuset fint.
Læg aubergineskallerne på et ildfast fad, og vend dem med lidt olie og salt. Lad skallerne bage, imens fyldet forberedes.
Varm en pande op ved høj varme. Når panden er rygende varm, steges oksekødet i 1 tsk. olie pr. person, indtil det får godt med farve på en side.
Tilsæt løg, hvidløg og auberginekød. Steg under omrøring, indtil det bliver gyldent. Kom krydderiblandingen i, og rør i yderligere 1 min. Smag til med salt og peber.
Kom fyldet i de udhulede auberginer, og bag i ca. 15 min., indtil auberginen er mør.
Hæld cremen fraichen i en skål, og krydr den med salt.
Servér auberginerne henover creme fraiche og bulgur.
Mezze-krydderi er en lækker blanding med toner fra Mellemøstens krydderier.
Ingredienser:
Kundekommentarer ()