Fjern stokkene på svampene og læg dem til side. Læg hattene i et ildfast fad, dryp dem med lidt olie og forbag dem 6-8 min. ved 200°C. Hak stokkene og hvidløgsfeddet fint og skær mozzarella og tomat i små tern. Bland det hele med en smule olie, salt og peber. Tag svampene ud af ovnen, fyld dem med tomatfyldet og bag dem yderligere 8-10 min. til osten er smeltet og bobler let. Dryp svampene med pesto og server straks som tilbehør til kød- eller pastaretter.
Vores basilikum pesto er lavet ud fra klassiske traditioner med et lille tvist. Idet at osten der er brugt er en Pecorino Romano DOC (fåremælksost) i stedet for den mere traditionelle parmesanost.
Pestoen laves af det lille familiefirma Bio Organica Italia i Syditalien, et økologisk og biodynamisk landbrug med egen produktion af færdigvarer som oliven, soltørrede tomater, artiskokker, pestoer og tapanader. Stedet ejes og drives af de 3 brødre Gaudiano.
Kommentarer og forslag til opskriften