0
Gazpacho med stegte kammuslinger og hjemmebagt fladbrød

Gazpacho med stegte kammuslinger og hjemmebagt fladbrød

Hovedingrediens:
Grøntsager
Sæson:
Efterår
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Co2 venlig

Ialt 0,471 kg co2e (Råvarer, transport og emballage)

Fremgangsmåde

Skjul tidslinje
græskarkerner
1 min.
Græskarkernerne

Sæt kammuslinger ud på køkkenbordet så de kan temperere før stegning. Græskarkernerne ristes på en tør pande over middel varme, indtil de bliver gyldenbrune i overfladen. Tag dem af varmen og gem til senere.

hvidløgbladselleriagurktomaterolivenolie, ekstra jomfrusalt
5 min.
Suppen

Pil hvidløget, og skyl grøntsagerne grundigt. Skær det hele i grove stykker, så en stavblender kan få fat i det. Overfør grøntsagerne til en skål med høje kanter, så de bliver nemmere at blende. Tilsæt 1 spsk. olivenolie pr. person, og blend suppen til den ønskede konsistens. Smag til med salt.

pizzadej - på surdej
15 min.
Fladbrødet

Del hver dejkugle i to lige store stykker, og rul dem helt tyndt ud på et godt melet bord. 

Tag en stor pande, og varm den op ved højeste varme. Steg fladbrødene et eller to af gangen, ca. 2-3 min på hver side. De må gerne tage godt med farve. Pensl dem med lidt olivenolie, drys med lidt salt når de er færdige, og opbevar dem i et fugtigt klæde til servering.

basilikum
25 min.
Basilikummen

Skyl basilikummen grundigt, dræn den for vand og pluk bladene fra stilken.

kammusling
28 min.
Kammuslingerne

Varm en pande op ved middelhøj varme og dup muslinger tørre med papir. Når panden er rygende varm steges muslingerne i 1 tsk. olie pr. person i ca. 2-3 min på hver side og krydres efterfølgende godt med salt. 

30 min.
Anretning

Fordel suppen i skåle, top med muslinger, basilikum, olivenolie og græskarkerner og servér suppen med de lune fladbrød.

Kommentarer og forslag til opskriften

Bonusinfo

Vores økologiske pizzadej på surdej er lavet på 100% italiensk Tipo 00 og durummel. Dejen er fermenteret med surdej og er koldhævet i minimum 24 timer før den pakkes. 

Bonusinfo

EVOO står for Extra Virgin Olive Oil og er den højeste kvalitet inden for olivenolie. Den fremstilles udelukkende ved mekanisk, kold presning uden brug af varme eller kemikalier og har en meget lav syregrad. Det giver en ren, frugtig smag med noter af græs, artiskok, mandel eller peber – afhængigt af olivensort og høsttidspunkt. EVOO bruges traditionelt i Middelhavskøkkenet både rå og til madlavning og bidrager med sunde fedtsyrer og naturlige antioxidanter.

3 fun facts om EVOO

  1. Den let bitre og pebrede fornemmelse i halsen er et kvalitetstegn og skyldes polyfenoler – de samme antioxidanter, der gør olien sund.

  2. Tidligt høstede, grønne oliven giver mindre olie, men markant mere smag og flere antioxidanter end sent høstede, modne oliven.

  3. En god EVOO er mere varmestabil, end mange tror, fordi dens antioxidanter beskytter fedtet – den kan derfor godt bruges til moderat stegning uden problemer.