Ialt 0,471 kg co2e (Råvarer, transport og emballage)
Sæt kammuslinger ud på køkkenbordet så de kan temperere før stegning. Græskarkernerne ristes på en tør pande over middel varme, indtil de bliver gyldenbrune i overfladen. Tag dem af varmen og gem til senere.
Pil hvidløget, og skyl grøntsagerne grundigt. Skær det hele i grove stykker, så en stavblender kan få fat i det. Overfør grøntsagerne til en skål med høje kanter, så de bliver nemmere at blende. Tilsæt 1 spsk. olivenolie pr. person, og blend suppen til den ønskede konsistens. Smag til med salt.
Del hver dejkugle i to lige store stykker, og rul dem helt tyndt ud på et godt melet bord.
Tag en stor pande, og varm den op ved højeste varme. Steg fladbrødene et eller to af gangen, ca. 2-3 min på hver side. De må gerne tage godt med farve. Pensl dem med lidt olivenolie, drys med lidt salt når de er færdige, og opbevar dem i et fugtigt klæde til servering.
Skyl basilikummen grundigt, dræn den for vand og pluk bladene fra stilken.
Varm en pande op ved middelhøj varme og dup muslinger tørre med papir. Når panden er rygende varm steges muslingerne i 1 tsk. olie pr. person i ca. 2-3 min på hver side og krydres efterfølgende godt med salt.
Fordel suppen i skåle, top med muslinger, basilikum, olivenolie og græskarkerner og servér suppen med de lune fladbrød.
Vores økologiske pizzadej på surdej er lavet på 100% italiensk Tipo 00 og durummel. Dejen er fermenteret med surdej og er koldhævet i minimum 24 timer før den pakkes.
Kommentarer og forslag til opskriften