0
Gazpacho med stegte kammuslinger og hjemmebagt fladbrød

Gazpacho med stegte kammuslinger og hjemmebagt fladbrød

Hovedingrediens:
Grøntsager
Sæson:
Efterår
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Co2 venlig
Brugerbedømmelser:

Introduktion:

Ialt 0,471 kg co2e (Råvarer, transport og emballage)

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
græskarkerner
1 min.
Græskarkernerne

Sæt kammuslinger ud på køkkenbordet så de kan temperere før stegning. Græskarkernerne ristes på en tør pande over middel varme, indtil de bliver gyldenbrune i overfladen. Tag dem af varmen og gem til senere.

hvidløgbladselleriagurkertomaterolivenolie, ekstra jomfrusalt
5 min.
Suppen

Pil hvidløget, og skyl grøntsagerne grundigt. Skær det hele i grove stykker, så en stavblender kan få fat i det. Overfør grøntsagerne til en skål med høje kanter, så de bliver nemmere at blende. Tilsæt 1 spsk. olivenolie pr. person, og blend suppen til den ønskede konsistens. Smag til med salt.

pizzadej - på surdej
15 min.
Fladbrødet

Del hver dejkugle i to lige store stykker, og rul dem helt tyndt ud på et godt melet bord. 

Tag en stor pande, og varm den op ved højeste varme. Steg fladbrødene et eller to af gangen, ca. 2-3 min på hver side. De må gerne tage godt med farve. Pensl dem med lidt olivenolie, drys med lidt salt når de er færdige, og opbevar dem i et fugtigt klæde til servering.

basilikum
25 min.
Basilikummen

Skyl basilikummen grundigt, dræn den for vand og pluk bladene fra stilken.

kammusling
28 min.
Kammuslingerne

Varm en pande op ved middelhøj varme og dup muslinger tørre med papir. Når panden er rygende varm steges muslingerne i 1 tsk. olie pr. person i ca. 2-3 min på hver side og krydres efterfølgende godt med salt. 

30 min.
Anretning

Fordel suppen i skåle, top med muslinger, basilikum, olivenolie og græskarkerner og servér suppen med de lune fladbrød.

Bonusinfo

Vores økologiske pizzadej på surdej er lavet på 100% italiensk Tipo 00 og durummel. Dejen er fermenteret med surdej og er koldhævet i minimum 24 timer før den pakkes. 

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?