Sæt ovnen på 180°C. Læg fisken i et ovnfast fad der passer til størrelsen på fisken, så den ligger tæt til kanten og uden mellemrum mellem stykkerne. Vend fisken i lidt olie, og krydr med salt på begge sider.
Pil hvidløget, og skyl grøntsagerne grundigt. Skær det hele i grove stykker, så en stavblender kan få fat i det. Pluk bladene fra stilken på basilikummen (gem lidt til anretning). Overfør grøntsagerne til en skål med høje kanter, så det bliver nemmere at blende. Tilsæt tomatpureen og 2 spsk. olivenolie pr. person, og blend suppen til den ønskede konsistens. Smages til med salt og peber.
Kernerne ristes på en tør pande over middel varme, indtil de bliver gyldenbrune i overfladen. Tag dem af varmen, og gem dem til senere.
Fisken bages i ovnen i ca. 6 min. Tjek den løbende under bagningen. Når kødet er mælkehvidt hele vejen igennem og kan skilles fra hinanden i flager, er fisken færdig.
Bag bollerne som angivet på pakken.
Fordel suppen i skåle og top med fisk, kerner, basilikum og lidt olivenolie. Serveres med brød til.
Nyklassikeren Ølandshvedebolle, som vi har valgt som vores "husbrød" er blandet med ristet hvedeflager og fuldkornssurdej og fermenteret i op til 24 timer, dette giver en utrolig dejlig krumme med den genkendelige dybe kornsmag.
Kundekommentarer ()