0
Gazpacho med bagt torsk, surdejsbrød og sprøde kerner

Gazpacho med bagt torsk, surdejsbrød og sprøde kerner

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Sommer
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Co2 venlig
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
torskefilet uden skind
1 min.
Fisken

Sæt ovnen på 180°C. Læg fisken i et ovnfast fad der passer til størrelsen på fisken, så den ligger tæt til kanten og uden mellemrum mellem stykkerne. Vend fisken i lidt olie, og krydr med salt på begge sider.

tomateragurkbladselleritomatpurébasilikumhvidløgolivenolie, ekstra jomfru
3 min.
Suppen

Pil hvidløget, og skyl grøntsagerne grundigt. Skær det hele i grove stykker, så en stavblender kan få fat i det. Pluk bladene fra stilken på basilikummen (gem lidt til anretning). Overfør grøntsagerne til en skål med høje kanter, så det bliver nemmere at blende. Tilsæt tomatpureen og 2 spsk. olivenolie pr. person, og blend suppen til den ønskede konsistens. Smages til med salt og peber.

pinjekerner
15 min.
Kernerne

Kernerne ristes på en tør pande over middel varme, indtil de bliver gyldenbrune i overfladen. Tag dem af varmen, og gem dem til senere.

20 min.
Fisken

Fisken bages i ovnen i ca. 6 min. Tjek den løbende under bagningen. Når kødet er mælkehvidt hele vejen igennem og kan skilles fra hinanden i flager, er fisken færdig.

Primitivo surdejs bolle med fuldkorn
25 min.
Bollerne

Bag bollerne som angivet på pakken.

30 min.
Anretning

Fordel suppen i skåle og top med fisk, kerner, basilikum og lidt olivenolie. Serveres med brød til.

Bonusinfo

Primitivo surdejsboller:

Rugsurdej og fuldkornssurdej æltes med italiensk Tipo 00 hvedemel samt fuldkornshvedemel og hørfrø. Et højt vandindhold og lang fermenteringsproces resulterer i en bolle med smag, saft og karakter.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?