Sæt ovnen på 180°C. Læg fisken i et ovnfast fad der passer til størrelsen på fisken, så den ligger tæt til kanten og uden mellemrum mellem stykkerne. Vend fisken i lidt olie, og krydr med salt på begge sider.
Pil hvidløget, og skyl grøntsagerne grundigt. Skær det hele i grove stykker, så en stavblender kan få fat i det. Pluk bladene fra stilken på basilikummen (gem lidt til anretning). Overfør grøntsagerne til en skål med høje kanter, så det bliver nemmere at blende. Tilsæt tomatpureen og 2 spsk. olivenolie pr. person, og blend suppen til den ønskede konsistens. Smages til med salt og peber.
Kernerne ristes på en tør pande over middel varme, indtil de bliver gyldenbrune i overfladen. Tag dem af varmen, og gem dem til senere.
Fisken bages i ovnen i ca. 6 min. Tjek den løbende under bagningen. Når kødet er mælkehvidt hele vejen igennem og kan skilles fra hinanden i flager, er fisken færdig.
Bag bollerne som angivet på pakken.
Fordel suppen i skåle og top med fisk, kerner, basilikum og lidt olivenolie. Serveres med brød til.
Primitivo surdejsboller:
Rugsurdej og fuldkornssurdej æltes med italiensk Tipo 00 hvedemel samt fuldkornshvedemel og hørfrø. Et højt vandindhold og lang fermenteringsproces resulterer i en bolle med smag, saft og karakter.
Kundekommentarer ()