
Glaskålen renses, toppen skæres af og de fine grønne blade pilles af. (bruges senere til pynt) Glaskålen skæres i stave.
Skalotteløgene hakkes fint og løgene svitses i olie til de er glasagtige. Kålene svitses med i ca. 2 min. og krydres med salt, peber og muskatnød.
Fløden hældes i og varmen dæmpes og grøntsagerne koges i 4-6 minutter til de lige netop er møre, men ikke bløde.
Persillen blandes med de møre grøntsager og kommes i en skål, nødderne og bladene fra toppen drysses over.
EVOO står for Extra Virgin Olive Oil og er den højeste kvalitet inden for olivenolie. Den fremstilles udelukkende ved mekanisk, kold presning uden brug af varme eller kemikalier og har en meget lav syregrad. Det giver en ren, frugtig smag med noter af græs, artiskok, mandel eller peber – afhængigt af olivensort og høsttidspunkt. EVOO bruges traditionelt i Middelhavskøkkenet både rå og til madlavning og bidrager med sunde fedtsyrer og naturlige antioxidanter.
3 fun facts om EVOO
Den let bitre og pebrede fornemmelse i halsen er et kvalitetstegn og skyldes polyfenoler – de samme antioxidanter, der gør olien sund.
Tidligt høstede, grønne oliven giver mindre olie, men markant mere smag og flere antioxidanter end sent høstede, modne oliven.
En god EVOO er mere varmestabil, end mange tror, fordi dens antioxidanter beskytter fedtet – den kan derfor godt bruges til moderat stegning uden problemer.
Kommentarer og forslag til opskriften