
Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.
Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.
Skær fisken i store stykker, krydr dem med salt på alle sider, og læg dem til side.
Forvarm ovnen til 225 grader varmluft.
Dæk en bageplade med bagepapir.
Skær græskarret i både, kassér kernerne, og fordel bådene ud på bagepladen. Vend dem i 1 spsk. olie pr. person, og krydr med salt og røget paprika.
Bag bådene i ca. 20 min., indtil de har fået godt med farve og er blevet møre.,
Vend dem efterfølgende i citronsaft.
Hak løget fint, overfør det til en kasserolle sammen med 1 spsk. olie pr. person, og varm op ved middel varme. Lad løgene stege under omrøring, til de bliver gyldne.
Tilsæt tomatpureen, og steg i yderligere 1 min. Hæld bouillon og vand i, indtil det dækker løget, og lad sovsen simre i ca. 10 min.
Smag til med salt, peber, honning og citronsaft.
Varm en pande op ved høj varme.
Når panden er godt gennemvarm, tilsættes 1 spsk. olie pr. person. Læg fiskens skindside på panden, og lad den stege i ca. 3 min. ved middelvarme.
Vend fisken om på den modsatte side, og steg videre i ca. 30 sek. Vil du have fisken helt gennemstegt, så lad den stege 3 min. på begge sider.
Tag fisken af panden, og steg efterfølgende gnocchierne i ca. 1 min. på to sider, indtil de har fået godt med farve og er blevet gennemvarme.
Servér fisken med gnocchier, græskar og tomatsovs.
EVOO står for Extra Virgin Olive Oil og er den højeste kvalitet inden for olivenolie. Den fremstilles udelukkende ved mekanisk, kold presning uden brug af varme eller kemikalier og har en meget lav syregrad. Det giver en ren, frugtig smag med noter af græs, artiskok, mandel eller peber – afhængigt af olivensort og høsttidspunkt. EVOO bruges traditionelt i Middelhavskøkkenet både rå og til madlavning og bidrager med sunde fedtsyrer og naturlige antioxidanter.
3 fun facts om EVOO
Den let bitre og pebrede fornemmelse i halsen er et kvalitetstegn og skyldes polyfenoler – de samme antioxidanter, der gør olien sund.
Tidligt høstede, grønne oliven giver mindre olie, men markant mere smag og flere antioxidanter end sent høstede, modne oliven.
En god EVOO er mere varmestabil, end mange tror, fordi dens antioxidanter beskytter fedtet – den kan derfor godt bruges til moderat stegning uden problemer.
Kommentarer og forslag til opskriften