Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.
Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.
Kom spelten i en gryde med rigeligt vand og et skud salt. Lad dem koge stille og roligt under låg i ca. 20 min., til den er mør.
Snit gulerødderne i tynde stave, og hak spidskålen i strimler. Overfør begge dele til en stor skål.
Nødderne ristes på en tør pande over middel varme, indtil de bliver gyldenbrune i overfladen. Tag dem af varmen, og gem dem til senere.
Riv hvidløget ned i en skål, og tilsæt citronsaft, fiskesauce og finthakkede løg. Tilsæt 1/2 spsk. eddike, 1/2 spsk. vand og sukker pr. person.
Rør godt rundt, og gem vinaigretten til senere.
Varm en pande op ved middelhøj varme. Steg kyllingen i 1 spsk. olie pr. person i 2-3 min. på begge sider, indtil kyllingen har fået godt med farve og er gennemstegt.
Riv kyllingen i "strimler" med fibrene, og overfør dem til skålen med grøntsager. Tilsæt vinaigretten og halvdelen af nødderne. Vend det hele sammen, og smag til med salt og peber.
Top salaten med de resterende nødder.
Fordel spelten i tallerkener og anret salaten henover.
Kommentarer og forslag til opskriften