0
Goi ga - Vietnamesisk hønsesalat med spidskål og peanuts

Goi ga - Vietnamesisk hønsesalat med spidskål og peanuts

Tilberedningstid:
30 minutter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

speltkerner
1 min.
Kog spelten

Kom spelten i en gryde med rigeligt vand og et skud salt. Lad dem koge stille og roligt under låg i ca. 20 min., til den er mør.

spidskålgulerod
3 min.
Hak grøntsagerne

Snit gulerødderne i tynde stave, og hak spidskålen i strimler. Overfør begge dele til en stor skål.

peanuts
10 min.
Rist nødderne

Nødderne ristes på en tør pande over middel varme, indtil de bliver gyldenbrune i overfladen. Tag dem af varmen, og gem dem til senere.

nam pla (fiskesauce)hvidløgcitronskalotteløg
15 min.
Rør vinaigretten

Riv hvidløget ned i en skål, og tilsæt citronsaft, fiskesauce og finthakkede løg. Tilsæt 1/2 spsk. eddike, 1/2 spsk. vand og sukker pr. person.

Rør godt rundt, og gem vinaigretten til senere.

kyllingebryst uden skind
20 min.
Steg kyllingen

Varm en pande op ved middelhøj varme. Steg kyllingen i 1 spsk. olie pr. person i 2-3 min. på begge sider, indtil kyllingen har fået godt med farve og er gennemstegt.

25 min.
Rør salaten

Riv kyllingen i "strimler" med fibrene, og overfør dem til skålen med grøntsager. Tilsæt vinaigretten og halvdelen af nødderne. Vend det hele sammen, og smag til med salt og peber.

Top salaten med de resterende nødder.

30 min.
Anretning

Fordel spelten i tallerkener og anret salaten henover.

Næringsindhold pr. person:

Energi:
575 kcal
Fedt:
24 g
heraf mættede fedtsyrer:
3,6 g
Kulhydrat:
41,8 g
heraf sukkerarter:
8,5 g
Kostfibre:
11 g
Protein:
40,9 g

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?