0
Krondyrsteak i hoisin med hvidløg, chili og bagte syltede rødløg

Krondyrsteak i hoisin med hvidløg, chili og bagte syltede rødløg

Hovedingrediens:
Vildt
Sæson:
Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Co2 venlig

Fremgangsmåde

Skjul tidslinje
krondyrssteaksaltsort peber
1 min.
Kødet

Krydr kødet med salt og peber og læg det til side. 

rødløgeddike
3 min.
Løgene

Varm ovnen op til 200 grader. Læg løgene hele på en bageplade, dækket med bagepapir og bag dem i ca. 15 min. til de er bløde. Når de er kølet lidt af, flækkes løgene, skrællen pilles fra og løgskallerne skilles fra hinanden. Vend løgskallerne rundt i 1 spsk. lys eddike pr. person og krydr med salt og peber. 

 

10 min.
Nudlerne

Sæt vand over at koge til nudlerne. 

hjertesalatrød chilihvidløgcashewnødder1appelsin
12 min.
Dressingen

Pil bladene fra stokken på hjertesalaten, skyl dem grundigt sammen med chilien, og afdryp for vand. Pil hvidløget og riv det, (gem halvdelen til kødet). Hak chilien (undlad at bruge det hele, hvis du ikke ønsker retten er for stærk) og nødderne, og bland det ned i en skål sammen med halvdelen af hvidløget. Pres ligeledes appelsinsaften ned i skålen, og smag til med salt (eller fiskesauce). 

nudler
20 min.
Nudlerne

Kog nudlerne som angivet på pakken. 

hoisin sauce (kinesisk sauce)
25 min.
Kødet

Varm en pande op ved høj varme. Når den er rygende varm, steges kødet i 1 spsk. olie. person i ca. 2 min. på hver side. Tilsæt hoisinsaucen og resten af det revne hvidløg. Når hoisinsaucen er reduceret lidt og er begyndt at ”klistre” til kødet, slukkes der for blusset. 

30 min.
Anretning

Skær kødet i tykke skiver og bland det godt sammen med nudlerne, løgene, salaten, dressingen og sørg for at bruge al hoisinsaucen fra stegningen. 

Kommentarer og forslag til opskriften

Bonusinfo

EVOO står for Extra Virgin Olive Oil og er den højeste kvalitet inden for olivenolie. Den fremstilles udelukkende ved mekanisk, kold presning uden brug af varme eller kemikalier og har en meget lav syregrad. Det giver en ren, frugtig smag med noter af græs, artiskok, mandel eller peber – afhængigt af olivensort og høsttidspunkt. EVOO bruges traditionelt i Middelhavskøkkenet både rå og til madlavning og bidrager med sunde fedtsyrer og naturlige antioxidanter.

3 fun facts om EVOO

  1. Den let bitre og pebrede fornemmelse i halsen er et kvalitetstegn og skyldes polyfenoler – de samme antioxidanter, der gør olien sund.

  2. Tidligt høstede, grønne oliven giver mindre olie, men markant mere smag og flere antioxidanter end sent høstede, modne oliven.

  3. En god EVOO er mere varmestabil, end mange tror, fordi dens antioxidanter beskytter fedtet – den kan derfor godt bruges til moderat stegning uden problemer.