0
Græsk farsbrød med tzatziki og tomatsalat

Græsk farsbrød med tzatziki og tomatsalat

Hovedingrediens:
Okse og kalv
Sæson:
Efterår, Sommer
Tilberedningstid:
45 minutter
Opskriftstype:
Slankemad
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

pastinakkersød paprika
1 min.
Pastinakker

Tænd ovnen på 200 grader varmluft. 

Skræl pastinakker, skær dem i stave, og fordel dem på en beklædt bageplade. Drys følgende pr. person ud over pastinakkerne: 1/4 spsk. olie, et nip salt, 1/4 tsk. paprika og 1/4 tsk. oregano.  Vend godt rundt. Bag pastinakkerne i 30-35 min., og rør i dem et par gange undervejs.   

rødløghvidløgKota-ostoliven, uden stenhakket oksekødæg
10 min.
Lav farsbrød

Hak 1/4 rødløg pr. person og 1/2 fed hvidløg pr. person til farsbrødet. Skær kota i mindre stykker, og halvér oliven.   

Rør rødløg, hvidløg, kota, oliven, hakket oksekød, æg og 1/2 tsk tørret oregano pr. person sammen til farsbrødet i en stor skål. Tilsæt salt og peber efter smag. Smør bunden af et ildfast fad med 1/2 tsk. olie pr. person.   

Skru ovnen ned på 175 grader varmluft, og lad pastinakkerne blive i ovnen. Form farsen til et farsbrød i fadet, og bag det i ovnen i 25-35 min. Når farsbrødet er færdigt, må det gerne stå og trække i 5-10 min. før servering. Skær farsbrødet ud i 2 skiver pr. person.  

agurkhvidløgmyntegræsk yoghurt, 10%
25 min.
Tzatziki

Riv 2/3 af agurken groft på et rivejern, og pres væsken ud af agurken. Pres resten af hvidløget, og hak mynten. 

Rør græsk yoghurt, hvidløg og 1/4 spsk. mynte pr. person sammen. Smag til med salt og peber. Bland den revne agurk i.

tomaterrucolaagurkrødløg
35 min.
Tomatsalat

Skær tomater, rucola og det sidste agurk og rødløg ud, og bland det hele til en salat. Drys med 1/2 spsk. balsamico pr. person og salt efter smag.   

45 min.
Anretning

Servér skiver af farsbrød med pastinakker, tzatziki og tomatsalat.

Bonusinfo

Kota er fremstillet af økologisk komælk, fra Østjylland. Mælken kommer fra omkringliggende økologiske gårde, hvor køerne går frit ude og inde. Osten er en fetatype, som fremstilles i små ostekar og håndfyldes i formene og vendes, hvor håndværket spiller en vigtig rolle. Herefter saltes osten i et døgn og emballeres i sin egen saltlage. Smagen af komælk giver en frisk karakter og syre. Osten har en flot rund smag og en cremet konsistens.

Næringsindhold pr. person:

Energi:
398 kcal
Fedt:
17,3 g
heraf mættede fedtsyrer:
8,7 g
Kulhydrat:
21,7 g
heraf sukkerarter:
16,1 g
Kostfibre:
9,2 g
Protein:
32,5 g

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?