Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.
Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.
Tænd ovnen på 200 grader varmluft.
Skræl pastinakker, skær dem i stave, og fordel dem på en beklædt bageplade. Drys følgende pr. person ud over pastinakkerne: 1/4 spsk. olie, et nip salt, 1/4 tsk. paprika og 1/4 tsk. oregano. Vend godt rundt. Bag pastinakkerne i 30-35 min., og rør i dem et par gange undervejs.
Hak 1/4 rødløg pr. person og 1/2 fed hvidløg pr. person til farsbrødet. Skær kota i mindre stykker, og halvér oliven.
Rør rødløg, hvidløg, kota, oliven, hakket oksekød, æg og 1/2 tsk tørret oregano pr. person sammen til farsbrødet i en stor skål. Tilsæt salt og peber efter smag. Smør bunden af et ildfast fad med 1/2 tsk. olie pr. person.
Skru ovnen ned på 175 grader varmluft, og lad pastinakkerne blive i ovnen. Form farsen til et farsbrød i fadet, og bag det i ovnen i 25-35 min. Når farsbrødet er færdigt, må det gerne stå og trække i 5-10 min. før servering. Skær farsbrødet ud i 2 skiver pr. person.
Riv 2/3 af agurken groft på et rivejern, og pres væsken ud af agurken. Pres resten af hvidløget, og hak mynten.
Rør græsk yoghurt, hvidløg og 1/4 spsk. mynte pr. person sammen. Smag til med salt og peber. Bland den revne agurk i.
Skær tomater, rucola og det sidste agurk og rødløg ud, og bland det hele til en salat. Drys med 1/2 spsk. balsamico pr. person og salt efter smag.
Servér skiver af farsbrød med pastinakker, tzatziki og tomatsalat.
Kota er fremstillet af økologisk komælk, fra Østjylland. Mælken kommer fra omkringliggende økologiske gårde, hvor køerne går frit ude og inde. Osten er en fetatype, som fremstilles i små ostekar og håndfyldes i formene og vendes, hvor håndværket spiller en vigtig rolle. Herefter saltes osten i et døgn og emballeres i sin egen saltlage. Smagen af komælk giver en frisk karakter og syre. Osten har en flot rund smag og en cremet konsistens.
Kundekommentarer ()