0
Græsk salat med stegt makrel, peberfrugt og ølandsbrød

Græsk salat med stegt makrel, peberfrugt og ølandsbrød

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Sommer
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Co2 venlig
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
1 min.
Bollerne

Forvarm ovnen til bollerne, medmindre de skal ristes. 

rødløgtomateragurkGrønne Nocellara oliven, uden stenrød peberfrugtsennepKota-ost
2 min.
Salaten

Pil løget, skær det i fine skiver, og vend det godt rundt med 2 spsk. eddike pr. person og lidt salt.

Skyl peberfrugten, flæk den, og kassér kernehuset. Læg den på en pande med lidt olie, og steg den på begge sider ved middelhøj varme i ca. 4 min. på hver side, indtil den får godt med farve og bliver mør. Skær efterfølgende peberfrugten i tynde strimler. 

Skyl agurk og tomat grundigt, og skær dem og oliven i mindre stykker. 

Bland 1 spsk. olivenolie, 1/2 tsk. eddike, 1/2 tsk. sennep, lidt salt og peber pr. person i en skål.

Vend grøntsagerne og de syltede rødløg (uden lagen) rundt i dressingen lige før servering, og top med brud af osten. 

Primitivo surdejs bolle med fuldkorn
20 min.
Bollerne

Varm bollerne som angivet på pakken. 

makrelfilet med skind
25 min.
Fisken

Varm en pande op ved høj varme. Når den er rygende varm, steges fisken i et par dråber olie i ca. 30 sek. på skindsiden. Vend fisken, og lad den stege i ca. 10 sek. Tag fisken af panden, og krydr godt med salt. 

30 min.
Anretning

Servér salaten med den stegte makrel og det ristede brød.

Bonusinfo

Kota er fremstillet af økologisk komælk, fra Østjylland. Mælken kommer fra omkringliggende økologiske gårde, hvor køerne går frit ude og inde. Osten er en fetatype, som fremstilles i små ostekar og håndfyldes i formene og vendes, hvor håndværket spiller en vigtig rolle. Herefter saltes osten i et døgn og emballeres i sin egen saltlage. Smagen af komælk giver en frisk karakter og syre. Osten har en flot rund smag og en cremet konsistens.

Bonusinfo

Skagenfoods udvalgte grønne oliven er Nocellara oliven som gror på den solbeskinnede Rocca Messina ca. 40 kilometer øst for Rom. Denne familiegård er som en af de meget få certificeret til at have Oliventræerne certificerede som Økologiske. Olivene plukkes i oktober, november og december hvorefter de bringes i saltlage for at fjerne den bitre smag som er i alle oliven. Herefter udvandes de med frisk vand for at nedbringe saltindholdet i frugten. Super godt til salater, pizza, fisk og kød.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?