0
Græskar fra Kiselgården med romesco, nye æbler og urtelinser

Græskar fra Kiselgården med romesco, nye æbler og urtelinser

Hovedingrediens:
Grøntsager
Sæson:
Efterår
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Co2 venlig
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med:

Husk at vaske hænderne grundigt, inden du går igang. Skyl derefter alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk også at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

grønne linser
1 min.
Kog linserne

Kom linserne i en gryde med rigeligt vand og et skud salt. Lad linserne koge stille og roligt under låg i ca. 15 min., til de er møre.

hokkaido græskarcitron
3 min.
Bag græskarret

Forvarm ovnen til 225 °C, og dæk en bageplade med bagepapir.

Skær græskarret i både, kassér kernehuset, og spred bådene ud på bagepladen.

Bag græskarbådene i ca. 20 min. uden fedtstof, indtil de har fået godt med farve og er blevet møre.

Krydr med salt, peber og citronsaft.

rødt æblemynteagurk
15 min.
Lav urtelinserne

Hak agurk, blegselleri, æble og mynte fint.

Når linserne er kogt, drænes de for vand. Vend dem med det hakkede grønt og 1 spsk. olie pr. person. Krydr med salt, peber, revet citronskal og citronsaft.

romesco sovs
25 min.
Varm sovsen op

Varm sovsen op, og smag den til med salt og peber.

30 min.
Anretning

Servér græskarret med sovs og urtelinser.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?