
Kom byggen i en gryde med rigeligt vand og et skud salt. Lad byggen koge stille og roligt under låg i ca. 20 min., indtil den er mør.
Skræl butternutsquash, flæk den, og skrab kernerne ud med en ske. Skær squashkødet i mundrette stykker.
Pil løg og hvidløg, og hak begge dele fint.
Varm en gryde op ved middel varme. Steg løg og hvidløg i 1 spsk. olie pr. person i ca. 3 min. ved middel varme, indtil de er gyldne. Tilsæt squashstykkerne, og steg i yderligere 1 min. under omrøring. Tilsæt bouillon, og hæld vand i, indtil det lige dækker.
Lad retten simre i ca. 15 min., indtil buttersquashen er helt mør. Blend til en homogen masse med en stavblender.
Tilsæt de kogte perlebyg, og rør godt rundt.
Sluk for varmen, riv osten heri, og smag til med salt, peber og citronsaft.
Skyl kålen grundigt, afdryp den for vand, og skær bladene fra stokken.
Varm en pande op ved høj varme. Når den er rygende varm, steges kålen under jævnlig omrøring i 1 spsk. olie pr. person i ca. 3 min., indtil kålen har fået godt med farve og er blevet mør.
Smag til med salt og citronsaft.
Fordel bygottoen i dybe tallerkener, og anret kålen henover. Top med lidt olivenolie.
Parmigiano Reggiano fra regionen Emillia Romagna i Italien. Osten er fremstillet af rå upasteuriseret komælk. Denne ost er den første ost nævnt i historien allerede i år ca. 600 før Kristi fødsel. Romerne brugte osten som føde til deres soldater og den blev transporteret rundt på hesteryg. Parmigiano Reggiano er Italiens stolthed. Osten er modnet 18 måneder i de store lagre på mejerierne i det nordlige Italien.
EVOO står for Extra Virgin Olive Oil og er den højeste kvalitet inden for olivenolie. Den fremstilles udelukkende ved mekanisk, kold presning uden brug af varme eller kemikalier og har en meget lav syregrad. Det giver en ren, frugtig smag med noter af græs, artiskok, mandel eller peber – afhængigt af olivensort og høsttidspunkt. EVOO bruges traditionelt i Middelhavskøkkenet både rå og til madlavning og bidrager med sunde fedtsyrer og naturlige antioxidanter.
3 fun facts om EVOO
Den let bitre og pebrede fornemmelse i halsen er et kvalitetstegn og skyldes polyfenoler – de samme antioxidanter, der gør olien sund.
Tidligt høstede, grønne oliven giver mindre olie, men markant mere smag og flere antioxidanter end sent høstede, modne oliven.
En god EVOO er mere varmestabil, end mange tror, fordi dens antioxidanter beskytter fedtet – den kan derfor godt bruges til moderat stegning uden problemer.
Kommentarer og forslag til opskriften